Objavljeno: 14.6.2023

Synology je predstavil BeeDrive

Ljubljana, 14. 6. 2023 — Synology je predstavil BeeDrive, kompaktno podatkovno središče, ki omogoča simultano varnostno kopiranje datotek in fotografij iz vašega računalnika, telefona ali tablice. V manj kot treh minutah, kot traja nastavitev naprave, boste uporabniki osebnih računalnikov dobili učinkovit sistem za zaščito datotek, ki je omejen le s hitrostjo lokalnega prenosa, hkrati pa zagotavlja popolno zasebnost in lastništvo podatkov.

»Danes vsak od nas ustvarja izjemno količino podatkov na različnih osebnih napravah. Zlasti boljši fotoaparati in novi formati fotografij ali videoposnetkov bistveno hitreje zasedajo naš telefon ali prostor za shranjevanje v oblaku,« je dejal David Hu, produktni vodja pri Synology Inc.

»Hitrost prenosa podatkov v spletu nikoli ni dohitela eksplozivne rasti količine podatkov, zaradi česar vse poteka počasneje, dražje tudi shranjevanje datotek v oblaku, zlasti če želimo samo varnostno kopirati ali arhivirati stare datoteke, oziroma izmenjevati datoteke med svojimi napravami,« je dejal Hu. »Zato želimo ponuditi lokalno, zasebno alternativo.«

»Upamo, da bomo s pomočjo podatkovnega središča BeeDrive Synologyjevo strokovno znanje o tehnologijah za varnostno kopiranje prenesli na večjo skupino uporabnikov, med katerimi so mnogi popolnoma računalniško pismeni, vendar nimajo časa in dovolj znanja o nastavitvah omrežja, da bi gostili strežnik, ki deluje 24/7 samo za potrebe varnostnega kopiranja,« je dodal Hu. »BeeDrive ponuja preprosto možnost tudi za družinske člane in prijatelje obstoječih uporabnikov naprav Synology.«

Lokalno varnostno kopiranje vsebin osebnih računalnikov in mobilnih naprav skrajša čas varnostnega kopiranja in stroške na dolgi rok

Ko uporabnik priključi napravo na osebni računalnik, lahko izbere, katere mape želi zaščititi. BeeDrive samodejno varnostno kopira vse spremembe v teh mapah v realnem času, kar zagotavlja krajši čas obnovitve podatkov (boljši RPO) kot načrtovano vsakourno varnostno kopiranje. Varnostne kopije datotek na BeeDriveu so shranjene v enakem formatu kot na osebnem računalniku. V primeru okvare računalnika lahko uporabniki preprosto povežejo BeeDrive z drugim računalnikom in takoj dostopajo do svojih datotek, ne da bi morali nameščati kakršno koli programsko opremo in izvajati dolgotrajen postopek obnovitve.

BeeDrive prek Wi-Fi-ja tudi varnostno kopira fotografije in videoposnetke iz naprav iOS in Android. Tako so istočasno zaščiteni tudi podatki s telefonov in tabličnih računalnikov. Uporabniki morajo le ohraniti svoj računalnik in mobilne naprave povezane z BeeDriveom v istem omrežju in optično prebrati QR kodo. BeeDrive bo začel samodejno varnostno kopirati datoteke in bo tako sprostil prostor na vašem telefonu.

BeeDrive presega omejitve pasovne širine, ki jih določajo ponudniki internetnih storitev ali storitev v oblaku, in je lahko 11-krat hitrejši od varnostnega kopiranja velikih datotek iz osebnega računalnika v oblak in šestkrat hitrejši pri kopiranju iz mobilnih naprav.1

BeeDrop in dvosmerna sinhronizacija povečata produktivnost pri izmenjavi datotek med napravami

Za terenske delavce ali druge zaposlene, ki posnamejo veliko fotografij s svojim telefonom in jih nato obdelujejo na osebnem računalniku v pisarni, funkcija BeeDrop omogoča brezžično pošiljanje vsebine, ustvarjene z mobilnimi napravami, iz naprav iOS in Android v BeeDrive. Datoteke so na osebnem računalniku dostopne takoj – ni več nalaganja v oblak in prenosa iz njega.

Ko preklapljate med službenim in domačim računalnikom, lahko BeeDrive pomaga sinhronizirati datoteke na vsakem računalniku takoj, ko je ta priključen na napravo, in poskrbi, da so vse datoteke v računalnikih vedno posodobljene. Na voljo pa je tudi kopija na napravi BeeDrive.

»Zbiranje datotek, ustvarjenih iz vseh osebnih naprav uporabnika, je le prvi korak,« je dejal Hu. »V prihodnosti upamo, da bomo izkoristili obilo računskih zmožnosti računalnika, da bomo uporabnikom pomagali pridobiti večjo vrednost iz samih podatkov, na primer s samodejno kategorizacijo. Naš osnovni cilj je prenesti sodobne tehnologije uporabnikom naprav in rešitev Synology, ne da bi bili pri tem ogroženi njihovi podatki, zasebnost ali lastništvo.«

Dosegljivost

BeeDrive je na voljo v dveh različicah z zmogljivostma 1TB in 2TB. Na prodajnih mestih ju lahko pričakujete od sredine junija 2023. Načrtovana je tudi podpora za macOS. Za več podrobnosti obiščite https://bee.synology.com ali se obrnite na lokalnega zastopnika Xenon forte d.o.o.

  1. Na hitrost prenosa podatkov lahko vplivajo različni dejavniki, kot so vrste in velikosti datotek, gostiteljske naprave, hitrosti Wi-Fi, ponudniki storitev v oblaku in drugi pogoji uporabe. Preizkusi se izvajajo pri hitrosti internetnega nalaganja 100 Mb/s pri varnostnem kopiranju v storitve v oblaku.

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji