Objavljeno: 9.11.2021

Ob predstavitvi pametnega telefona Honor 50 v Sloveniji je o izzivih Honorja potekal pogovor z Bruceom Huangom, generalnim direktorjem za HONOR Srbija, Hrvaška in Slovenija

 

 1.      S kakšnimi poslovnimi izzivi se HONOR sooča v Sloveniji in po svetu? Kako ste seznanjeni s posebnostmi lokalnega trga v Sloveniji?

Sem počaščen in hvaležen, da lahko vodim HONOR v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem in v Srbiji.

HONOR deluje na enak način in z enako misijo na vseh trgih, na katerih je prisoten, ne glede na to, ali ima trg več milijonov ali več tisoč prebivalcev. Načela, ki jih upoštevamo na največjih trgih, veljajo tudi pri našem poslovanju v Sloveniji. To pomeni, da nenehno spremljamo spremembe na trgu in v gospodarstvu kot tudi potrebe naših uporabnikov. V zadnjih nekaj letih smo na slovenskem trgu opazili dinamičen razvoj telekomunikacijskega sektorja, še posebej na področju pametnih telefonov, kjer obstaja potencial za nadaljnjo rast. V prihajajočem obdobju se bodo uporabniki lahko sami prepričali, da ostajamo zvesti nadaljnjemu poslovnemu razvoju v teh dveh državah, kjer jim bomo zagotavljali izdelke visoke kakovosti in stalno izboljševali njihove vsakdane.

 2.      Od vaše odcepitve od Huaweija ste storili veliko. Nam lahko poveste kaj več o tem in kakšni so nadaljnji načrti na misiji HONOR?

Čeprav je HONOR še mlado podjetje, je prisotno v celotnem postopku, torej od raziskav in razvoja, dobavnih verig in proizvodnje do prodaje, trženja, storitev in financ. Družba ostaja konkurenčna zaradi raziskav in razvoja kot tudi zaradi svojega stalnega osredotočanja na razvoj sodobnih tehnologij. Danes imamo več kot 10.000 zaposlenih po celotnem svetu, od tega jih je 50 % strokovnjakov za raziskave in razvoj. S 30.000 trgovinami na drobno in 3.000 centri za podporo uporabnikom smo na voljo ljudem z vseh koncev sveta.

Družba HONOR je v preteklosti doživela veliko uspehov na številnih mednarodnih trgih, npr. v Rusiji, na Finskem, v Franciji, Češki republiki, Savdski Arabiji itd. Po tem, ko je postala neodvisna, je družba HONOR nadaljevala s poslovanjem v več kot 50 državah v Evropi, Bližnjem vzhodu, Afriki, na azijsko-pacifiškem območju in v Ameriki.

Družba je uspešna tudi zaradi izdaje novih pametnih telefonov, kar je rezultat raziskav od julija letošnjega leta naprej. Znamka HONOR zaseda tretje mesto na kitajskem trgu, kjer je prodala več kot 4 milijone pametnih telefonov.

Ob upoštevanju rezultatov, ki jih je družba HONOR dosegla na Kitajskem, se pričakuje zmagoslavna vrnitev na globalne trge, kar za družbo pomeni svetlo prihodnost, še posebej zaradi novih naprav, ki nas čakajo v prihajajočem obdobju.

 3.      Ali bo družba HONOR lahko nadaljevala z inovacijami na področju pametnih telefonov, fotografij, hitrega polnjenja ipd. brez potrebe po Huaweijevih tehnologijah glede na to, da je družba HONOR zapustila Huawei z velikim delom Huawejevih raziskav in razvoja?

Več kot 50 % zaposlenih pri družbi HONOR je strokovnjakov na področju raziskav in razvoja, ki so predani razvoju naprednih tehnologij in delujejo v štirih naših centrih za raziskave in razvoj ter v več kot 100 laboratorijih po vsem svetu. Odkar smo samostojni, smo zaprosili za registracijo več kot 5.500 novih patentov.

Ker so inovacije izdelkov naša osrednja vrednost, družba HONOR še naprej zelo veliko vlaga v raziskave in razvoj, s katerimi želi podpreti svoj celotni portfelj pametnih telefonov in drugih pametnih naprav in tako doseči popolno ravnotežje med najnaprednejšo tehnologijo in odlično uporabniško izkušnjo.

Imamo številne panožne strokovnjake, ki so strokovnjaki na področju zasnove prilagojene strojne opreme in programske opreme. Naša ekipa za raziskave in razvoj je ena od prvih ekip, ki je razvila pametni telefon Android. Imamo tako globino kot širino izkušenj za sistem Android.

Družba HONOR je specializirana za gradnjo platform na področju mobilne UI, varnosti, zmogljivosti, fotografije, telekomunikacij in zasnove. To so najbolj ključna področja za celotni postopek razvoja pametnih telefonov, na katerih smo razvili številne najsodobnejše in najnaprednejše tehnologije.

Prav tako imamo zmogljivosti pri ključnih tehnologijah, kot npr. GPU Turbo, pri fotografiranju z več kotov snemanja in pri navigaciji. Imamo tudi dobro poznavanje tehnologije fotografiranja, da lahko razvijemo naš lasten procesor slikovnega signala, ki je še v razvijanju in lahko ustvari edinstvene izkušnje za naše uporabnike.   

Sodelovali bomo tudi s partnerji v sklopu globalne dobavne verige, tako kot smo to počeli pri Qualcommu, IMAX-u in Micronu pri seriji HONOR Magic3, za proizvodnjo najsodobnejših pametnih telefonov, računalnikov, tablic in drugih pametnih naprav za uporabnike po vsem svetu.

 4.      Ali lahko pričakujemo več modelov mobilnih telefonov v Sloveniji, še posebej zdaj, ko se je vrnil Google?

Družba HONOR si preko svojih storitev in izdelkov prizadeva ustvariti pametnejši svet za vse in si s pomočjo svojih inovacij ustvariti znamko globalne tehnologije. Zato v naših centrih za raziskave in razvoj stalno razvijamo izboljšave obstoječih tehnologij, in sicer tako, da jih uporabljamo v novih napravah.

 Kar zadeva seriji Honor 50 in Magic3, smo ponosni na dosežen uspeh na Kitajskem in drugod po svetu. Poosebljata vizijo znamke za prihodnost mobilne tehnologije in predstavljata inovativne ideje, ki so bile uporabljene za popolno uporabniško izkušnjo. Uporabniki v Sloveniji lahko to pričakujejo v bližnji prihodnosti oz. prej, kot mislijo, ko si bodo lahko ogledali inovacije in tehnološke funkcionalnosti, ki so prisotne v naših napravah.

 5.      Ena od zanimivih novosti v ponudbi družbe HONOR so v zadnjem obdobju bili prenosni računalniki. Ali lahko na tem področju kmalu pričakujemo več izdelkov, še posebej glede na to, da je že bil napovedan prvi HONORjev prenosni računalnik z operacijskim sistemom Windows 11?

Družba HONOR je predana pristopu, ki se osredotoča na potrošnika in razvoju najboljših izdelkov za naše uporabnike. Posledično smo ustvarili prenosne računalnike, ki uporabnikom olajšujejo njihov vsakdan, kar so prepoznali tudi sami.

Pred kratkim smo izdali HONOR MagicBook V 14, ki je eden prvih prenosnih računalnikov na svetu s prednaloženim operacijskim sistemom Microsoft Windows 11. Tako družbi HONOR in Microsoft krepita svoje strateško partnerstvo in razvijata rešitve, ki vključujejo različne tehnologije programske in strojne opreme za številne potrebe uporabnikov. Tako kot v industriji pametnih telefonov tudi v kategoriji prenosnih računalnikov stalno razvijamo izboljšave in uvajamo nove tehnologije, ki jih bomo dodali bodočim napravam. Seveda bodo na voljo tudi uporabnikom v Sloveniji.

 6.      Kako je pandemija vplivala na poslovanje družbe HONOR?

Od začetka pandemije je prednostna naloga družbe HONOR bila ohranitev zdravja in zaščita naših zaposlenih, njihovih družin in naših potrošnikov. Naša prioriteta je prav tako, da zagotovimo stalno proizvodnjo in dostavo naših izdelkov po vsem svetu, ključ do tega pa je odlično sodelovanje, ki je prisotno pri naših partnerjih za dobavne verige, distribucijo in maloprodajo, kot tudi pri naših dobaviteljih.

Glede na zadnje podatke svetovnega sledilnika mobilnih telefonov v četrtletju pri IDC (International Data Corporation)je v letu 2021 napovedanih 1,38 milijard pošiljk pametnih telefonov, kar je 7,7 % več kot v letu 2020. Pri IDC so prav tako izjavili, da bo v letu 2021 zabeležena največja enoletna rast na trgu od leta 2015, saj je opazen vse hitrejši preklop na 5G v vseh cenovnih razredih.

Družba HONOR bo še naprej upoštevala potrebe naših uporabnikov in bo nadaljevala z zasnovo inovativnejših pametnih telefonov, s katerimi bodo uporabniki deležni zabavne in edinstvene uporabniške izkušnje.

 7.      Nam lahko zaupate, kateri novi izdelki bodo prisotni v Sloveniji in kaj lahko pričakujejo uporabniki v naši državi, tako običajni kot tudi poslovni uporabniki?

Poleg MagicBooka z veseljem povem, da bodo uporabniki v Sloveniji lahko zelo kmalu spoznali kakovost naših najnovejših pametnih telefonov. V naslednjem obdobju bomo pojasnili, o čem govorimo. Prav tako bomo lokalnim uporabnikom, ki cenijo kakovost, nudili druge nove naprave, ki jih predstavljamo po vsem svetu.

 8.      Kateri operacijski sistem bo na vaših bodočih telefonih?

Vsi naši telefoni, ki bodo na voljo v Sloveniji, bodo podpirali  vse Googlove mobilne aplikacije (GSM).

 9.      Družba Honor je napovedala strateško partnerstvo z družbo Microsoft. Kaj to pomeni za uporabnike?

Uporabnikom želimo omogočiti integrirano in celostno izkušnjo z osredotočanjem na UI in pametne telefone, pri tem pa želimo razvijati druge sorodne izdelke, kot so prenosni računalniki, pametni zasloni, tablice, nosljive naprave, TrueWireless slušalke in usmerjevalniki.

Prav tako pričakujemo izdajo HONOR MagicBook V 14, ki je eden prvih prenosnih računalnikov na svetu s prednaloženim operacijskim sistemom Microsoft Windows 11.

Družba Honor bo s pomočjo Microsofta v svoje izdelke in storitve integrirala računalništvo v oblaku in tehnologijo UI, med drugim Voyo Intelligent Assistant, AI Travel Assistant, prevajalske storitve in še več.

 10.  Družba Honor je pred kratkim postala neodvisna družba. Kakšen je delež družbe na svetovnem trgu?

Potem ko je družba HONOR rešila težave z oskrbo, se je naš tržni delež na Kitajskem z zgodovinsko nizke vrednosti 3 % dvignil nazaj na 14,6 % v 3 mesecih.

S predstavitvijo naprave HONOR 50 na Kitajskem, ki je zabeležila rekordno prodajo pri 500 milijonov RMB v samo prvi minuti prodaje, je družba HONOR ohranila svoj močan zagon pri stopnji 20 % v obdobju 28 tednov ter s tem prehitela konkurente in se uvrstila na vrh lestvice spletne prodaje pametnih telefonov.

 11.  Kakšno je pozicioniranje znamke HONOR in kako se to odraža na svetovnem trgu pametnih telefonov?

Družba HONOR je bila pred tem vodilna tehnološka znamka za globalno mladino. Zdaj si družba HONOR želi postati globalna ikonična tehnološka znamka in omogočiti pametno življenje za vse ciljne skupine in po vseh kanalih.

V ta namen nadgrajujemo naš portfelj izdelkov in interne operacije, da ponudimo izdelke, ki so posebej zasnovani za pomembne in splošne uporabnike. Želimo si celovit portfelj z različnimi cenovnimi razponi. Naš vrhunski paradni konj, serija HONOR Magic, je testament za najboljše na svojem področju in inovativne tehnologije. Naša vrhunska serija HONOR s svojo estetsko zasnovo in odlično uporabniško izkušnjo postavlja panožne standarde, medtem ko serija X predstavlja dostopnost naše tehnologije za vse.

 12.  Če se osredotočimo na pametne telefone, v kolikih državah je družba HONOR prisotna in na katerih trgih najbolje uspeva? Ali lahko družba HONOR pridobi tržni delež, katerega Huawei izgublja?

Družba HONOR je v preteklosti doživela veliko uspehov na številnih mednarodnih trgih, npr. v Rusiji, na Finskem, v Franciji, Češki republiki, Savdski Arabiji itd. Po tem, ko je postala neodvisna, je družba HONOR nadaljevala s poslovanjem v več kot 50 državah v Evropi, Bližnjem vzhodu, Afriki, na azijsko-pacifiškem območju in v Ameriki.

 Družba HONOR je prav tako bila pred konkurenco pri spletni prodaji pametnih telefonov v cenovnem razponu od 380 do 600 $ z rekordno visokim tržnim deležem 17,9 % dva tedna zapored.

Močno okrevanje kitajskega trga bo tlakovalo pot do vrnitve na globalni trg pametnih telefonov.

 13.  Ali nam lahko zaupate kaj več o razmerju med družbo HONOR in Qualcomm?

Družba Qualcomm je prestala zelo strog in temeljit postopek certificiranja in je postala prva skupina globalnih partnerjev, ki je dosegla sporazum z družbo HONOR.

Serija HONOR 50 je prvi pametni telefon, ki uporablja Snapdragon 778G. Natančneje rečeno HONOR 50 poganja 2,4 GHz procesor Octa-Core Qualcomm Snapdragon 778G 5G, ki je zgrajen na TSMC-jevem nodusu 6 nm. Če naredimo primerjavo z zadnjo generacijo procesorja Qualcomm Snapdragon 765G, je Qualcomm Snapdragon 778G 5G procesor, ki ima odlično zmogljivost s številnih vidikov. Procesor Qualcomm Snapdragon 778G 5G podpira večje hitrosti CPU in GPU do 45 %, ima odlično UI zmogljivost obdelave, ki presega zmogljivost prejšnje generacije za 123 %, in ima nadgrajen ISP, ki ima 77 % boljšo zmožnost procesiranja.

Serija HONOR Magic3 je prav tako ena od prvih s procesorjem Snapdragon 888 Plus. Cenimo zaupanje družbe Qualcomm v družbo HONOR, zaradi česar smo lahko z njimi začeli sodelovati v celoti v tako kratkem času. To pa prav tako kaže na zmožnost naše ekipe, saj so pri Qualcommu prepričani, da bosta 778G in 888 Plus v dobrih rokah. Verjamem, da smo s tem premagali izzive v panogi.

Družba HONOR ima močno ekipo za raziskave in razvoj, ki ima bogato znanje na področju sinhronizacije potreb potrošnikov, inovativne tehnologije in razvoja izdelkov. Te ugotovitve delimo z družbo Qualcomm ter tako izboljšujemo njihovo prihajajočo rešitev nabora čipov SoC, ki najbolje izpolnjuje potrebe potrošnikov.

Naša ekipa za raziskave in razvoj je prav tako zelo sposobna pri razhroščevanju in razreševanju težav, ki škodijo uporabniški izkušnji, ter tako lahko izboljša stabilnost in zmogljivost mobilne platforme družbe Qualcomm.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji