Objavljeno: 10.6.2022

Nikonova nova daljnogleda jasno približata vsako pustolovščino

 Ljubljana, 9. junij 2022 - Nikon predstavlja dva nova kompaktna, lahka in vzdržljiva daljnogleda z vgrajeno Nikonovo pregovorno odlično optiko. Novi daljnogled Prostaff P3 je namenjen začetnikom, Prostaff P7 pa zahtevnejšim uporabnikom. Oba sta na voljo v štirih velikostnih razredih od 8 x 30 mm do 10 x 42 mm (faktor povečave x premer prednje leče), optična zasnova prinaša zelo svetlo in široko vidno polje ter ostro sliko z visokim kontrastom in brez optičnih aberacij.

 

Tudi daljnogledi še niso rekli zadnje besede, čeprav se o njih ne govori in piše toliko, kot morda o drugih bolj aktivnih optičnih pripomočkih. Nikon razvija množico različnih visokokakovostnih izdelkov športne optike. Daljnogledi so del standardne opreme skoraj vsakega doma, saj podpirajo številne hobije, od opazovanja ptic in divjadi do opazovanja zanimivosti iz razglednih točk.

 

Daljnogled Prostaff P7 nadgrajuje že tako odličen sloves predhodnika (7S) in ponuja kakovost slike, ki močno presega pričakovanja v tem cenovnem razredu. Uporabniki bodo uživali v neverjetno svetli in ostri sliki tudi pri šibki svetlobi, novinec pa se ponaša tudi s sistemom za zaklepanje dioptrije, ki uporabnikom omogoča zanesljivo podrobno ostrenje.  

Daljnogled Prostaff P3 nadomešča dobro sprejet model Prostaff 3S in predstavlja praktičen vstop v svet kakovostnih optičnih naprav. Zahvaljujoč večslojni prevleki na lečah in visokoodbojni srebrni prevleki na zrcalnih površinah prizem ponuja ostro in svetlo sliko.

Oba nova modela daljnogledov sta na voljo v velikostih 8 x 30 in 8 x 42 ter 10 x 30 in 10 x 42. Različica 8 x 30 prinaša izjemno široko 62,6-stopinjsko vidno polje, različica 10 x 42 pa še širše, 62,9-stopinjsko. Sta izredno vzdržljiva in robustna - vodotesnost je zajamčena do 1 m globine vode za največ 10 minut, ponašata pa se tudi s proti zameglitvi odpornim ohišjem. To pomeni, da boste imeli jasen pogled ne glede na vreme. Gumirano ohišje ščiti daljnogleda pred udarci in tresljaji. Tudi čiščenje je preprosto. Prevleka na lečah objektiva in okularjih, ki odbija olje in vodo, omogoča, da hitro obrišete vlago, prstne odtise in madeže

Oba daljnogleda sta za rokovanje zelo udobna. Vsi modeli Prostaff P se ponašajo z veliko razdaljo do očesne zenice, ki znaša 15 mm ali več, zato so primerni tudi za osebe z očali. Z gumijastimi nastavki okularja »obrni in potisni« s sistemom večkratnih klikov lahko preprosto nastavite ustrezen položaj za oči, če ne nosite očal. 

Daljnogleda bosta v prodaji konec meseca po priporočeni ceni od 219 do 289 EUR (P7) in od 169 do 209 evrov (P3). Cene se razlikujejo glede na velikost prednje leče in povečave.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji