Objavljeno: 3.5.2022

Kyocera bo zgradila največjo tovarno na Japonskem in povečala proizvodnjo komponent za izdelavo čipov

 Ljubljana, 3. 5. 2022 – Razširjeni kampus Sendai Plant v Kagošimi bo zadostil naraščajočemu povpraševanju po ohišjih za polprevodniške čipe, ki upravljajo z naprednimi sistemi za pomoč voznikom (ADAS), senzorskimi kamerami, 5G in drugimi.

 

Korporacija Kyocera (v nadaljnjem besedilu "Kyocera;" predsednik: Hideo Tanimoto) je predstavila načrt za izgradnjo največjega proizvodnega obrata, ki ga je kdaj koli upravljala na Japonskem, s čimer bo razširila proizvodne zmogljivosti za komponente, vključno z ohišji za organske polprevodniške čipe in ohišji za naprave na osnovi kristalov. Slovesnosti ob podpisu, ki je potekala 20. aprila 2022, so se udeležili guverner Kagošime Koichi Shiota, župan mesta Satsumasendai Ryoji Tanaka in predstavniki vodstva Kyocere. Gradnja naj bi se začela meseca maja v podjetju Sendai Plant Campus v Kagošimi.

Veliko povpraševanje po Kyocerinih ohišjih za organske polprevodniške čipe in naprave, ki so izdelane na osnovi Quartz kristalov poganjajo trije pomembni dejavniki. Pametna vozila povečujejo potrebo po avtomobilskih kamerah in visoko zmogljivih procesorjih, ki se uporabljajo v naprednih sistemih za pomoč vozniku (ADAS) in avtonomni vožnji. Globalni trend je vpeljava nove komunikacijske infrastrukture, vključno z baznimi postajami in podatkovnimi centri pete generacije (5G). Naraščajoči trend digitalizacije pa povečuje tudi  povpraševanje po elektronskih izdelkih, od osebnih računalnikov in pametnih telefonov do potrošniškega blaga, industrijske avtomatizacije in drugih.

 Nov obrat bo Kyocera odprla predvidoma oktobra 2023 in tako zapolnila rastoče povpraševanje. Cilj korporacije v Sendai Plant Campusu je 4,5-kratno povečanje proizvodnih zmogljivosti za ohišja, namenjena organskim polprevodniškim čipom, kot tudi občutno povečanje zmogljivosti za ohišja za naprave s Quarz kristali.

 Arhitekturna zasnova zgradbe novega obrata (tovarna št. 23)

S spodbujanjem gospodarskega razvoja v Kagošimi in ustvarjanjem novih zaposlitvenih priložnosti z razširjeno proizvodnjo polprevodniških komponent, kot odgovor na svetovno povpraševanje, bo Kyocera  prispevala tudi  k razvoju lokalne skupnosti.

 ■ Podatki o novi tovarni

Ime

Tovarna št. 23 v Kyocerinem kampusu Kagoshima Sendai

Naslov

2310-10 Taki-cho, Satsumasendai-shi, prefektura Kagoshima, Japonska

Celotna investicija

Približno 62,5 milijard jenov (približno 456 milijonov evrov)

Kvadratura stavbe

12.380 m2, jeklena konstrukcija, 6 nadstropij

Celotna površina

65.530 m2 

Terminski načrt izgradnje

Začetek gradnje - Maj 2022

Odprtje tovarne - Oktober 2023

Izdelki, ki jih bodo proizvajali

Ohišja za organske polprevodniške čipe, ohišja za naprave s Quartz kristali  

Pričakovan nivo proizvodnje

Približno 33 milijard jenov (pribl. 241 milijonov evrov) na leto (april 2024 - marec 2025)

 O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2021, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,5 bilijona jenov (približno 13,8 milijarde USD). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu »Global 2000« uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal “The World’s 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

 O podjetju Xenon forte

Xenon forte je podjetje z več kot 30-letno tradicijo. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera. Podjetje sodeluje s korporacijo Kyocera že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji