Objavljeno: 7.7.2022

HONOR Magic4 Pro – s ključnimi komponentami za dobro fotografijo

Ljubljana, 7. julij – Če so pametni telefoni poleg povezanosti med ljudmi kaj spremenili v življenju, je povečano zanimanje za fotografijo. Čeprav kamere pametnih telefonov niso tako zmogljive kot fotoaparati, so se od svojih zažetkov precej izboljšale.

Ravno zaradi dostopnosti fotografije se mnogi vidijo ne le kot naključni uporabniki, temveč se identificirajo kot ustvarjalci. Novo odkrita strast jih žene k nenehnemu izpopolnjevanju svojih sposobnosti.

Novi fotografi začetniki pogosto verjamejo, da je oprema edini dejavnik, ki vpliva na kakovost njihovih fotografij. Čeprav je v tem nekaj resnice, je pri fotografiji pomembno veliko več kot le dobra oprema.

Na nedavnem spletnem seminarju podjetja Counterpoint Research “Smartphone Imaging Trends: New Directions Capturing Magic Moments” je Hervé Macudzinski, direktor za slikovno znanost pri podjetju DXOMARK, delil svoje misli o tem, kako lahko uporabniki ustvarijo najboljšo fotografijo, čeprav imajo le pametni telefon.

Prepoznajte trenutek, ki si ga želite ujeti

Macudzinski pravi, da je prva sestavina za odlično fotografijo spretnost. Fotografi morajo znati prepoznati pravi prizor in trenutek, ki si ga želijo ujeti s kamero. Poleg izkušenj, ki so za fotografe bistvenega pomena, pametni telefoni pogosto ponujajo funkcije, ki lahko uporabnikom pomagajo, da posnamejo dobro fotografijo.

Večina današnjih pametnih telefonov ima pomožne mreže, ki jih lahko uporabniki izkoristijo za kadriranje svojih posnetkov. Nekateri pametni telefoni gredo še korak dlje; HONOR Magic4 Pro lahko z umetno inteligenco izbere nekaj najboljših trenutkov v videoposnetku in tako uporabnikom omogoča, da shranijo svoje najljubše trenutke v le nekaj preprostih korakih.

Zajemite jasne fotografije

Dobra fotografija mora ujeti dobre trenutke, ampak če je zamegljena, je neuporabna.  To je področje, na katerem blestijo DSLR in brezzrcalni fotoaparati, saj imajo običajno zmogljivejšo programsko opremo. Hkrati pa tudi današnji pametni telefoni ponujajo druge rešitve, saj pogosto uporabljajo več kamer in senzorjev,  da izenačijo konkurenčne pogoje. Enako velja tudi za pametni telefon HONOR Magic4 Pro, ki s programsko opremo HONOR Image Engine naenkrat uporablja zmogljive kamere, napredne senzorje in algoritme umetne inteligence za izboljšanje kakovosti fotografij ter običajnim, manj spretnim uporabnikom omogoča, da jasno posnamejo svoje dragocene trenutke.

Po kliku na sprožilec

Postopek fotografije se ne konča, ko uporabnik pritisne na sprožilec kamere. Ko je fotografija ali videoposnetek zajet, se vklopijo sistemi za zajemanje, ki obdelajo fotografijo in jo šele nato spet prikažejo uporabniku. 

Prav zato je tisto, kar loči dober fotoaparat od povprečnega, njegova sposobnost razumevanja uporabnikove namere in temu primerno prilagajanje fotografij. 

Poleg tega je pomembna tudi dostopnost, ki jo je poudaril tudi Macudzinski, ko je dejal, da imajo najboljše kamere to funkcijo vgrajeno v privzeti način snemanja, ki je med uporabniki tudi najbolj priljubljen.

Skratka, odlična fotografija, posneta s pametnim telefonom, je kombinacija zmogljivosti DSLR-ja in fotografskih veščin. Če pa v fotografiranju še niste tako vešči, boste potrebovali nekaj časa, da se izurite, zato priporočamo nakup telefona HONOR Magic4 Pro, ki bo dobra odskočna deska.

O HONORju

HONOR, ustanovljen leta 2013, je vodilni svetovni proizvajalec pametnih naprav. Njihova zaveza je, da s svojimi storitvami in inovativnimi izdelki postanejo navdihujoča globalna tehnološka blagovna znamka. S primarnim poudarkom na raziskavah, razvoju in podpori kupcem se HONOR zavzema za razvoj tehnologije in ustvarjanje novega, inteligentnega sveta za vse, skupaj s svojimi inovativnimi napravami.

Za več informacij obiščite spletno trgovino HONOR na  www.hihonor.com

https://community.hihonor.com/

https://www.facebook.com/honorglobal/ 

https://twitter.com/Honorglobal 

https://www.instagram.com/honorglobal/ 

https://www.youtube.com/c/HonorOfficial

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji