Oglasno sporočilo
Objavljeno: 20.12.2022

Zakaj je večslojna varnost pomembna in kako nam lahko ALEF OctoShield pri tem pomaga

Živimo v časih, ko je informacijska varnost pomembnejša kot kadarkoli. Dnevno lahko beremo o odmevnih vdorih v računalniške sisteme, zahtevah po odkupninah in kraji intelektualne lastnine. Tako miselnost, da se kaj takega nam pa že ne more zgoditi, počasi izginja, nadome- šča pa jo zavedanje, da tudi sami potrebujemo učinkovito varnost. Motivi zlonamernežev ali zlonamernih organizacij so različni. Naj gre za finančno korist ali kibernetsko vojskovanje, vsem je skupni namen oškodovanje fizičnih ali pravnih oseb.

Medtem ko so nekateri napadi točno usmerjeni, so drugi poskusi vdorov lahko zelo generični. S temi strojno naučena umetna inteligenca zlahka opravi, usmerjeni napadi pa na drugi strani velikokrat zahtevajo človeško poseganje v incident. Na tej točki k varnosti znatno pripomore uporaba varnostnih rešitev, ki so osnovane na človeški interakciji in v svojem paketu nudijo tudi podporo varnostnooperativnih centrov (SOC – Security Operations Center), kot je ALEF OctoShield rešitev.

Kako se torej kar najbolje zaščititi pred aktualnimi varnostnimi grožnjami?

Če sedimo v podjetju, lahko do neke mere za to poskrbi napredna požarna pregrada. Kaj pa, če delamo izven pisarne? V veliko primerih takšna varnost ni več zadovoljiva. Potrebujemo fleksibilno zaščito tipa EDR (End Point Detection and Response). Ena izmed njih, ALEF OctoShield, temelji ravno na pristopu večslojne varnosti, saj lahko deluje komplementarno z že obstoječimi varnostnimi rešitvami. Rešitev ALEF OctoShield prinaša varnost na vašo uporabniško napravo, pametni telefon ali strežnik. Nudi vse, kar premorejo klasični protivirusni programi, in še mnogo več.

Tri ravni zaščite za učinkovito varnost

ALEF OctoShield deluje na treh ravneh. Prva nudi zaščito pri vsakodnevnem spletnem brskanju ali uporabi elektronske pošte in v ozadju uporablja produkt Cisco Umbrella. Na ta način se že v izvoru omeji vsak obisk zlonamernih spletnih strani. Cisco Umbrella dnevno analizira več kot 600 milijard vzorcev, tako da je odkrivanje potencialno nevarnih spletnih strani zelo hitro.

V primeru, da zlonamerna koda vseeno pristane na napravi, pa se aktivira še drugi sloj zaščite, ki v ozadju uporablja produkt Cisco Secure Endpoint. Ta aktivno beleži dogajanje na napravi in po potrebi ukrepa, bodisi da zlonamerni program omeji ali izbriše. V primeru hudih okužb pa lahko računalnik ali strežnik začasno tudi osami in s tem prepreči nadaljnje širjenje virusa, ki lahko v podjetju povzroči ogromno škodo. Tak primer so zlonamerni kriptirni virusi (t. i. crypto locker), ki lahko v kratkem času ohromijo celotno podjetje.

Kot tretji sloj varovanja pa v ozadju deluje tudi operativni center ALEF SOC, kjer strokovnjaki za varnost spremljajo vaše omrežje in ob incidentih ustrezno ukrepajo.

Kibernetska varnost (p)ostaja kritični vidik poslovanja skoraj vsakega podjetja, manjšega ali večjega. Dandanes si upravljanja podjetja brez uporabe elektronske pošte, brskalnika ali pametnega telefona ne moremo več predstavljati. Dejstvo je, da popolna varnostna zaščita ne obstaja, lahko se ji le znatno približamo. V informacijski varnost velja pravilo, da več slojev zaščite sistem bolje varuje kot pa en sam sloj. Z uporabo ALEF OctoShield naredite korak v pravo smer. Na voljo so tudi zmogljivejši paketi WaveShield in StreamShield.

www.alef.com/si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji