Oglasno sporočilo
Objavljeno: 20.12.2022

Z multifunkcijskim tiskalnikom do digitalizacije poslovanja

Multifunkcijski tiskalniki oziroma večopravilne naprave niso le »škatle«, ki znajo poleg tiskanja še skenirati dokumente. Lahko so vstopna točka za digitalizacijo dokumentov in kot take ključni del informacijsko-dokumentnega ekosistema podjetja.

A marsikatero podjetje je tiskanje le nujno zlo in strošek, ampak ni nujno, da je tako. Če podjetje klasične tiskalnike zamenja z večopravilnimi, lahko z inteligentno programsko opremo za skeniranje in optično prepoznavanje vsebine (OCR) preoblikuje in avtomatizira vsakodnevne poslovne procese ter doseže bistveno večjo učinkovitost dela z dokumenti.

»Pomislite na upravljanje vhodne pošte – tako fizične kot digitalne. Ali se vam zdi, da traja celo večnost, da se pošta ob prihodu žigosa, sortira in dostavi? Kako (in kako hitro) prejme pošto nekdo, ki dela od doma ali je na službenem potovanju? Ali obstaja zanesljiv postopek za skeniranje časovno občutljivih pošiljk, kot so računi in zahtevki za ponudbe, v vaših poslovnih sistemih?« je nekaj vsakodnevnih izzivov poslovnih okolij izpostavil Boštjan Papež, vodja prodaje v podjetju Konica Minolta Slovenija, ki je že več kot 10 let številka ena poslovnega tiskanja v Sloveniji.

Podjetja morajo pridobiti nadzor nad svojimi papirnimi in digitalnimi dokumenti, da bi izboljšala in pospešila svoje procese, zmanjšala stroške obdelave in sprostila čas svojih zaposlenih za opravila večje vrednosti. Sodobni večopravilni tiskalniki Konica Minolta so pravi način, kako narediti delo zaposlenih bolj prilagodljivo in učinkovito. Ne nudijo le stroškovno učinkovitega tiskanja, ampak s podpornimi storitvami tudi odpravljajo potrebo podjetja po vzdrževanju (za vzdrževanje in dostavo potrošnega materiala skrbi ponudnik), prina- šajo pa tudi inteligentne storitve skeniranja (in faksiranja) ter integracijo z dokumentnimi sistemi in drugimi poslovnimi aplikacijami ter re- šitvami. In kot narekuje »zadnja moda« – tudi oblačnimi storitvami.

Tiskanje in oblak

Poročilo The Cloud Print Services Market Landscape 2022, ki ga je pripravilo podjetje Quocirca, navaja, da je 43 odstotkov organizacij že uvedlo platformo za upravljanje tiskanja v oblaku, nadaljnjih 37 odstotkov pa poroča, da namerava to storiti v naslednjih dveh letih. Poročilo pod drobnogled jemlje orodja za upravljanje tiskalniške flote v oblaku za centralizirane storitve spremljanja in upravljanja flote ter oblačne platforme za upravljanje tiskalnikov na daljavo. Analitiki so o ponudniku storitev tiskanja in upravljanja naprav ter dokumentov iz oblaka zapisali naslednje: »Konica Minolta razvija močan portfelj storitev za podporo strankam na različnih stopnjah njihove poti do tiskanja v oblaku. Podjetje usklajuje svojo ponudbo strojne in programske opreme za tiskanje ter storitev za podporo hibridni delovni sili, ki se je pojavila po koncu pandemije. Tehnologija računalništva v oblaku družbe Konica Minolta podpira digitalno preobrazbo, saj podjetjem omogoča, da delovne obremenitve prenesejo v varno okolje v oblaku, ki je v skladu s predpisi in se lahko po potrebi razširja.«

Platforma v oblaku Workplace Pure družbe Konica Minolta namreč zagotavlja stroškovno učinkovit 24-urni dostop do platforme stalno razvijajočih se storitev. Vključuje centralizirano nalaganje v oblačne zbirke, faks v oblaku, tiskanje v oblaku, varno tiskanje, ki spremlja uporabnika, pametno pretvorbo dokumentov in prevajanje – vse našteto na enem mestu in z omogočeno avtomatizacijo opravil. Poročilo Quocirce ob storitvah družbe Konica Minolta izpostavlja ključne značilnosti, kot so enostavnost uporabe, varno tiskanje, tiskanje kjerkoli, prilagodljivost, povezljivost, dodana vrednost ter varnost podatkov.

Preprosto varnejše tiskanje

Ker »gredo« čez tiskalniške naprave v podjetju številni dokumenti z občutljivimi podatki, so te zadnja leta postale tudi tarče kibernetskih napadalcev in hekerjev. Posebej zato, ker so, če niso ustrezno zaščitene, relativno lahek plen. Poročilo ene vodilnih družb za tržne analize Quocirca, poimenovano The Print Security Landscape 2022, ugotavlja, da je kar 68 odstotkov organizacij v zadnjih 12 mesecih doživelo izgubo podatkov zaradi nezanesljivih praks tiskanja. Tovrstne izgube podatkov pa niso poceni, podjetja v povprečju stanejo več sto tisoč evrov na varnostni incident. Presenetljivo je, da je o kršitvah varnosti podatkov poročalo 73 odstotkov podjetij, ki uporabljajo mešano floto tiskalnikov, v primerjavi z »le« 58 odstotki podjetij s standardizirano floto tiskalnikov. Po mnenju analitikov družbe Quocirca je za podjetja vseh velikosti priporo- čljivo imeti tiskalniško floto enega ponudnika, t. i. poslovni model upravljanih storitev tiskanja, kjer za praktično vse vidike tiskanja in tudi varnost naprav skrbi en specializiran ponudnik.

»Konica Minolta Slovenija podjetjem nudi celovite rešitve za varno tiskanje. V okviru koncepta digitalnega delovnega okolja ponujamo obsežne storitve za upravljanje tiskanja, od svetovanja, izvajanja in vzdrževanja Konica Minolta multifunkcijskih tiskalnikov do programskih rešitev, ki povečujejo varnost in učinkovitost tiskanja ter dela z dokumenti,« je dodal Papež.

Konica Minolta se je globalno povezala z varnostnim ponudnikom BitDefender in poskrbela, da so vse njene večopravilne naprave iz družine bizhub i-Series lahko opremljene z namenskim varnostnim sistemom BitDefender. Varnostni testi, ki jih je opravila druž- ba NTT DATA, niso odkrili nobene ranljivosti te rešitve in so dokazali visoko stopnjo varnosti. Za piko na i pa rešitev v oblaku Shield Guard ponuja spremljanje in upravljanje varnosti večopravilnih naprav na daljavo, zagotavlja samodejna obvestila in odpravljanje pomanjkljivosti ter organizacijam omogoča nadzor varnostnega stanja tiskalniškega okolja od koderkoli.

www.konicaminolta.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji