Objavljeno: 14.12.2003

Yahoo! stavi na plačljive dodatne storitve

Yahoo! je pričel ponujati paket plačljivih dodatnih storitev s katerimi cilja predvsem na uporabnike širokopasovnega interneta pri drugih ponudnikih dostopa do interneta. Podoben paket je že napovedal tudi Yahooju konkurenčen Microsoft.

Paket storitev Yahoo! Plus bo stal šest dolarjev mesečno, vseboval pa bo možnost dostopa do raznih večpredstavnih pretočnih vsebin, ki jih Yahoo! ponuja skupaj z Real Networks, programsko opremo za blokiranje reklam, za napreden nadzor nad dostopom do spleta, protivirusni program in naprednejšo različico programa za neposredno sporočanje Yahoo! Messenger. V ponudbi so še 100 MB prostora za spletno pošto z možnostjo posredovanja pošte na račun POP3, dodatna zaščita pred neželeno pošto (spam), prostor za spletno stran in spletni album ter uporabo storitve Yahoo! by Phone, preko katere lahko uporabniki pošiljajo in prejemajo elektronsko pošto preko telefona. Večina teh storitev je na voljo Yahoojevim uporabnikom širokopasovnega dostopa do spleta.

Kljub široki ponudbi vsebin in storitev, pa so analitiki precej skeptični glede morebitnega uspeha tovrstnih ponudb, saj večina raziskav kaže, da odrasli uporabniki spleta niso pripravljeni plačevati za spletne vsebine in storitve.

http://www.yahoo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji