Objavljeno: 28.2.2001

WordPerfect Office 2002 že do poletja

Podjetje Corel je napovedalo, da bo še v prvi polovici letošnjega leta objavilo novo različico pisarniškega paketa WordPerfect Office, ki bo tako izšel v istem obdobju kakor največji tekmec, Microsoftov Office XP.

Nova različica bo na voljo v dveh izvedbah, Standard in Professional, ki se bosta razlikovale po številu vgrajenih programov. V standardni različici bo 10 znanih programov, kakršni so urejevalnik besedil WordPerfect, predstavitveni program Presentations in preglednica Quattro Pro. V profesionalni različici bosta poleg tega še zbirka podatkov Paradox 10 in prvič tudi program za razpoznavo govora Dragon Systems NaturallySpeaking 5.0, ki bo omogočal krmiljenje z govorom ter narekovanje besedil, seveda le v izbranih jezikih.

Urejevalnik besedil bo imel novi Oxfordov slovar, preglednica Quattro Pro pa povsem nov modul za izdelavo grafov. Med pomembnejšimi novostmi paketa sta program za osebno vodenje podatkov CorelCentral 10 s funkcijami za skupinsko delo in prvič tudi odjemalec za elektronsko pošto. Z njim bo tesno sodeloval priloženi program za internetno telefonijo Net2Phone, ki bo omogočal internetne govorne pogovore in internetno faksiranje.

Corel ima za zdaj v načrtu še različico za okolje Windows, medtem ko bo prihodnost različice za operacijski sistem Linux odvisna od povpraševanja kupcev. Taka odločitev je tudi posledica tega, da se je Corel nedavno odločil razvoj in trženje Linuxa prenesti na hčerinsko družbo, sam pa se namerava lotevati le projektov, ki lahko prinašajo dobiček. Ceni WordPerfecta 2002 bosta znašali 400 in 500 dolarjev, nadgradnji pa 150 in 300 dolarjev.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji