Objavljeno: 19.11.2006

Wii že naprodaj

Nintendov Wii je po Xboxu 360 in PlayStationu 3 še zadnja izmed treh velikih igralnih konzol naslednje generacije, ki se je znašla na prodajnih policah. Zaenkrat je na voljo samo v obeh Amerikah, medtem ko bo na Japonskem, v Avstraliji in Evropi naprodaj šele v prvi polovici decembra.

Najbolj zagreti navdušenci nad računalniškimi igrami so v vrstah pred trgovinami v New Yorku in Hollywoodu čakali tudi po nekaj dni, prvi kupec, 29-letni Isaiah "Triforce" Johnson, pa je pred neko Newyorško prodajalno kampiral več kot teden dni.

Nintendo, ki z 200 milijoni prodanih naprav DS in GamBoy dominira trg prenosnih igralnih konzol, njegov GameCube pa se je od trojice najbolj priljubljenih konzol za domačo rabo odrezal najslabše, za razliko od tekmecev ne stavi na procesorsko moč nove konzole in visoko ločljivost.

Namesto tega se je raje odločil spremeniti uporabniško izkušnjo pri igranju, za kar gre zahvala predvsem novi igralni paličici, nekakšnemu daljinskemu upravljalniku s senzorji za gibanje, poleg tega pa je Wii tudi občutno cenejši od PS3 in Xboxa 360.

wii.nintendo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji