Objavljeno: 13.2.2006

Vrata je odprl 3GSM World Congress 2006

V Barceloni se je začela letna konferenca 3GSM World Congress, na kateri operaterji mobilne telefonije in proizvajalci mobilnih naprav predstavljajo najnovejše dosežke. V treh dneh naj bi se srečanja udeležilo kar 50.000 obiskovalcev, ki bodo lahko videli najnovejše izdelke svetovnih proizvajalcev. Eden najbolj opaznih razstavljavcev je letos Microsoft, ki bo prav na srečanju začel ofenzivo na področju mobilnega računalništva in telefonije s poudarkom na mobilni elektronski pošti.

V ospredju je potisni (push) način dostave elektronske pošte na mobilne naprave, kar je Microsoft pred nekaj meseci omogočil v okviru kompleta Service Pack 2 za svoje poštne strežnike Exchange Server 2003. Zdaj prihajajo na trg novi mobilni telefoni, ki s pridom izkoriščajo novo možnost in predstavljajo resen izziv uveljavljenemu ponudniku na tem področju, ameriški družbi Research In Motion, bolj znani po napravah Blackberry.

Na tem področju so glavne novosti HP iPaq hw6900 Mobile Messenger, Fujitsu Siemens FS Pocket Loox in Gigabyte g-Smart. Glavna značilnost novih telefonov je vgrajena miniaturna alfanumerična tipkovnica, ki omogoča udobno delo z elektronsko pošto. Microsoftovo iniciativo v obliki potisne elektronske pošte so podprli tudi glavni operaterji, kot so Orange, T-Mobile. Vodafone in Cingular.

HP iPaq hw6900 Mobile Messenger.

Fujitsu Siemens FS Pocket Loox.

Gigabyte g-Smart.

http://www.3gsmworldcongress.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji