Objavljeno: 6.11.2001

Vpogled v AMD Hammer

Srečanje Microprocessor Forum je primerno mesto za vpogled v nove procesorske tehnologije, česar se zavedajo tudi pri družbi AMD. Razvoj njihovega prvega 64-bitnega procesorja, ki je znan po kodnem imenu Hammer, se nadaljuje, sedaj pa je znanih še nekaj dodatnih podrobnosti.

Procesor bo vključeval hiter predpomnilnik, vhodno/izhodni krmilnik, krmilnik za večprocesorsko delovanje in visoko zmogljivo vodilo, ki bo temeljilo na HyperTransportu. Procesor bo narejen tako, da bo njegove različice moč uporabljati v prenosnikih, osebnih računalnikih, majhnih strežnikih in v velikih 8-procesorskih strežnikih.

Nadgradnja ukaznega nabora x86, ki so ga poimenovali x86-64, bo omogočala naslavljanje velikih količin pomnilnika, kar bodo s pridom izkoristili strežniški, podatkovni (baze) in CAD programi.

Hammer bo narejen tako, da bo lahko poganjal tako 32-bitne kot 64-bitne programe, kar opazovalci postavljajo kot poglavitno prednost v primerjavi z Intelovim Itaniumom. Intel se je, kot kaže, uštel in ocenil, da bo prehod v 64 bitno okolje bistveno hitrejši, kot se je izkazalo. Celo Microsoft svoje 64-bitne različice Windows XP oz. .NET še nima na tržišču.

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji