Objavljeno: 16.11.2001

"Vegovci" v Mobitelovem omrežju po isti ceni

Kot je večina poznavalcev tržišča mobilne telefonije v Sloveniji predvidevala, so se pri tretjem operaterju, Western Wireless International Slovenija (WWIS) odločili za podpis pogodbe o nacionalnem sledenju, namesto za takojšnjo izgradnjo omrežja po vsej državi. Presenetljivo pa je dejstvo, da so pogodbo o sledenju podpisali z Mobitelom, ki sicer ponuja boljšo pokritost s signalom, vendar ima WWIS v nekaterih državah, vključno s Hrvaško, lastniške deleže v operaterjih mobilne telefonije skupaj z Mobilkomom, lastnikom Si.mobila. Kot je na tiskovni konferenci to komentiral direktor WWIS Julien Coustaury, je bila odločitev povsem v rokah slovenske podružnice in glede na analize tržišča ter pogajanja z obema operaterjema, so se odločili za Mobitel.

Bodoči uporabniki Vege bodo tako lahko poleg omrežja 070 z blagovno znamko Vega, ki bo delovalo na frekvenci 1800, uporabljali tudi dvofrekvenčno Mobitelovo omrežje, pri čemer bo omrežje samo preklopilo na bazno postajo z močnejšim signalom, cena gostovanja pa bo enaka ceni običajnih klicev. Tako uporabniki Vege pravzaprav ne bodo opazili v katero omrežje so priključeni, kar je pravzaprav bistvo tako imenovanega nacionalnega sledenja.

Direktorja WWIS in Mobitela, Julien Coustaury in Anton Majzelj podrobnosti pogodbe nista hotela razkriti, povedala sta le, da je pogodba sklenjena za določeno časovno obdobje, v katerem bo WWIS izgradil svoje omrežje, vendar pa nista hotela komentirati za kako dolgo obdobje gre. Prav tako nista povedala kako ali koliko bo Mobitel zaračunaval WWIS za gostovanje, komentirala sta le, da je pogodba, ki so jo sklenili najboljša rešitev za obe podjetji.

WWIS si je s podpisom te pogodbe zagotovil vse potrebno za pričetek obratovanja pod blagovno znamko Vega, ki ga napovedujejo še letos. Pri tem je nacionalno sledenje pravzaprav najboljša možnost, saj bodo s tem vstopili na že tako zasičeno tržišče brez zaostanka v pokritosti s signalom, hkrati pa jim ni bilo treba vložiti tako velikih zagonskih sredstev v izgradnjo omrežja, kot je to moral pred leti storiti Si.mobil.

http://www.mobitel.si

http://www.vega070.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji