Objavljeno: 18.10.2019 17:35

Vdor v sistem eAsistent

Uporabniki sistema eAsistent so zgroženo opazili, da stran gosti fotografijo in napis, da naj bi vanjo vdrli kurdski hekerji.

Pri podjetju eŠola so povedali, da so situacijo označili za »varnostni incident«, pri tem opravili vse postopke, da se to ne bo več zgodilo, napaka naj bi bila tako odpravljena. Hkrati pa trdijo, da ni bilo nobenega vdora v sistem in da so lahko uporabniki brez skrbi. Tehnične podrobnosti naj bi pojasnili v kratkem, napadalci pa naj ne bi prišli do podatkov uporabnikov. 

eAsistent je sicer sistem za komunikacijo med šolami, starši in učenci. Na voljo so tudi urniki, učitelji pa v sistem neposredno vpisujejo ocene, ki so tako takoj na voljo tako učencem kot tudi staršem. 

Na voljo sta tudi aplikaciji za iOS in Android, sodeč po ocenah v trgovinah Play in Appstore pa uporabniki nad njima niso ravno zadovoljni. Spletna stran je, po drugi strani, zelo dodelana in učinkovita.

Če povzamemo - ne, "Kurdi" v sistemu menda niso nikomur zvišali ocene ;)

Dodano: Natančen povzetek dogajanja, ki ga je podjetje eŠola poslalo šolam, ki sistem uporabljajo:

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 21.10.2019 | 07:56

Za razliko od kakih drugij incidentov, ki se zgodijo pri nas, je komunikacija tu videti zelo transparentna, postopki pa dodelani in dobro izvedeni.

Matjaž Klančar | 21.10.2019 | 07:57

Res je.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji