Objavljeno: 14.1.2003

Ustanovitelj in predsednik družbe AOL Time Warner odstopil

Steve Case, ustanovitelj družbe AOL in od združitve s podjetjem Time Warner predsednik je sporočil, da bo maja odstopil. Podjetje AOL Time Warner je eden največjih medijskih gigantov v ZDA in obenem največji ponudnik interneta ter internetnih storitev.

Case je v obrazložitvi odločitve zapisal, da se je za to potezo odločil, ker noče biti moteči element v težkih časih, ko se mora podjetje osredotočiti na izboljšanje slabih poslovnih rezultatov. Delničarji družbe so z rezultati združitve nekdanjih podjetij AOL in Time Warner precej nezadovoljni, zlasti pa so bili kritični nad poslovnimi potezami Seteva Casea, zato je tudi logično, da je ta ponudil odstop.

Čeprav Case kot predsednik družbe že lep čas ni imel vpliva na operativno vodenje, so vodilne funkcije v podjetju slabo delovale. Potem, ko je v družbo zapustil izvršni direktor Robert Pittman, direktorja Geralda Levina pa je zamenjal Richard Parsons, so se finančne težave družbe še naprej nadaljevale. Decembra je AOL tako nenadoma nehal oglaševati v medijih, AOL Time Warner pa si je pvrh vsega nakopal inšpekcijo s strani ameriške finančne komisije SEC.

Čeprav bodo finančni rezultati družbe znani šele konec januarja je že mogoče sklepati, da se bodo pri AOL Time Warnerju zopet ukvarjali z milijardno dolarsko izgubo, po tem ko so lani odpisali rekordnih 54 milijard dolarjev. Cilj združenega podjetja, postati 300 milijard dolarjev vredna korporacija, se zdi zato v tem trenutku še precej daleč.

http://www.aol.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji