Objavljeno: 15.11.2001

Symantec za večjo varnost poslovanja

Vodilno podjetje na področju programske opreme za varnost, Symantec, je v sodelovanju s slovenskima partnerjema, Atlantis in CHS predstavilo nove izdelke. Čeprav je Symantec zaslovel z orodjem za urejanje datotek Norton Commander in zbirko orodij za pregledovanje delovanja računalnika Norton Utilities, danes ponuja celovite rešitve za varnost v informacijski dobi.

Čeprav orodja kot sta Norton Utilities in Norton AntiVirus ostajajo jedro Symantecovega poslovanja, pa varnostne rešitve kot so požarni zidovi in orodja za ugotavljanje varnosti omrežja pridobivajo zmerom bolj pomembno vlogo. Rešitve kot so Symantec Enterprise Security Manager, NetProwler, NetRecon in Intruder Alert omogočajo podjetjem in organizacijam nadzor nad zaščito omrežja in delovanje v skladu s standardi, ki jih za varnost poslovanja predlaga Evropska unija. Predstavljeni programi nenehno pregledujejo omrežje na različnih nivojih in skrbijo za zašito pred vdori in nedovoljenimi posegi v sistem.

Ključni del Symantecove varnostne strategije je tudi družina rešitev za požarne zidove in navidezna zasebna omrežja, kjer sedaj predstavljajo tudi integrirano rešitev VelociRaptor, kombinacijo programske in strojne opreme. Osnova za varno delovanje in zaščito pred virusi je vsekakor Norton AntiVirus, predstavili pa so tudi orodja za filtriranje dostopa do spleta Symantec Web Security in elektronske pošte Mail Security. Medtem ko ostala orodja skrbijo za varnost in integriteto omrežja, so orodja za filtriranje namenjena predvsem nadzorovanju porabe spletne pasovne širine, saj onemogočajo zaposlenim v podjetju dostop do spletnih mest in pošiljanje elektronske pošte, ki jih ne potrebujejo, oziroma bi s tem po nepotrebnem porabljali pasovno širino.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji