Objavljeno: 20.1.2003

Sunovo najslabše četrtletje doslej

Sun je zaključil kot vse kaže svoje najslabše poslovno četrtletje doslej. Celoten prihodek se je v zadnjem četrtletju znižal za 6 odstotkov glede na enako četrtletje 2002 in dosegel višino 2,915 milijard dolarjev. Toda bolj kot samo znižanje prometa pade v oči izguba v višini kar 2,283 milijarde dolarjev, kar je posledica opisa zalog, stroškov restruktuiranja in nekaterih drugih postavk, ki so jih morali knjigovodsko zavesti. V četrtletju pred tem je imel Sun za 111 milijonov dolarjev izgube. Povrh vsega so se za 6,7% znižale marže in dodatno prispevale k izpadu zaslužka.

Edini pozitiven podatek v četrtletnem poročilu je za Sun pravzaprav dejstvo, da se je promet nekoliko povečal glede na predzadnje četrtletje, vendar s tem še ne dosegajo ravni prometa izpred nekaj let. Najbrž je moč pričakovati, da bo Sun zaradi tega moral zopet odpuščati in potegniti nekaj drugih poslovnih potez.

Direktor družbe Scott McNeally je kljub temu zmerno zadovoljen. Kljub knjigovodski izgubi direktor meni, da bo podjetje ponovno doživelo rast, saj imajo v pripravi niz zanimivih novih proizvodov. Sun je še posebej vesel, ker jim gredo njihovi najzmogljivejši strežniki Fire kar dobro v prodajo, v prihodnje pa nameravajo dosti delati predvsem še na pomnilniških sistemih in storitvah.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji