Objavljeno: 16.2.2001

Srečanje vodilnih evropskih direktorjev tudi s slovenskim sodelovanjem

V Parizu je v začetku februarja potekalo srečanje 80 direktorjev vodilnih evropskih podjetij, ki ga je pripravila družba Microsoft. Na povabilo Grege Kukca, direktorja slovenskega Microsofta, so se srečanja udeležili tudi direktorji slovenskih podjetij Mobitel, Istrabenz, EON, Petrol, Slovenske železnice in Autocommerc. Sodelujoči vodilni evropski gospodarstveniki so srečanje namenili izmenjavi izkušenj pri uporabi informacijskih tehnologij in s tem zagotavljanju povečevanja konkurenčnih prednosti podjetij.

Konference je bila v prvi vrsti namenjena razvoju tehnologije v poslovanju, predstavljena pa je bila tudi Microsoftova vizija in strategija uporabe informacijske tehnologije v poslovnih okoljih. V okviru srečanja je direktor Mobitelovega Informacijskega področja Borut Likar predstavil rešitev v hiši razvitega sistema zaračunavanja storitev, ki sloni na strežniku SQL Server kot referenčni primer razvoja aplikacij na Microsoftovih platformah.

Rešitev, ki je zasnovana na platformi Windows NT, brez napak deluje že nekaj let, kljub dejstvu, da dnevno opravi več transakcij kot ameriška borza vrednostnih papirjev tehnoloških podjetij Nasdaq. Njen razvoj in vzdrževanje se je izkazal za cenejšega od prilagoditev sistemov za zaračunavanje mobilnih telekomunikacijskih storitev uveljavljenih proizvajalcev v tehnološko najrazvitejših evropskih državah.

V okviru srečanja sta se direktor družbe Mobitel Anton Majzelj in direktor slovenskega Microsofta Grega Kukec tudi osebno sestala z Billom Gatesom, predsednikom nadzornega sveta in upravnega odbora razvoja programske opreme Microsofta. Tema pogovorov med Microsoftovimi in Mobitelovimi predstavniki je bil predvsem nadaljnji razvoj aplikacij na Microsoftovih platformah in sodelovanje Mobitela v okviru skupnega podjetja Microsofta in Ericssona, v okviru katerega bo Mobitel sodeloval pri razvoju aplikacij za tretjo generacijo mobilnih omrežij.

Mobitelovi strokovnjaki bodo z Microsoftom sodelovali tudi pri razvoju tako imenovanega Mobile Information Serverja - strežnika, namenjenega mobilni informacijski podpori delovanja mobilnih operaterjev, predvsem v okviru prihajajočih mobilnih tehnologij, katerih poglavitna prednost bo hitrejši prenos podatkov preko mobilnega omrežja.

http://www.microsoft.com

http://www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji