Objavljeno: 15.1.2003

Sony RoomLink za prenos digitalnih vsebin v domačem okolju

Sony je predstavil sprejemnik RoomLink, ki omogoča povezovanje računalnikov z ostalimi hišnimi napravami, kot sta televizor in hi-fi. S pomočjo sprejemnika RoomLink je mogoče na domačem televizorju predvajati digitalne filme in druge pretočne video posnetke ter poslušati glasbo shranjeno na osebnih računalnikih.

Napravo namreč na eni strani priključimo na običajne video in zvočne vhode televizorja ali sistema hi-fi, na drugi strani pa prek omrežnega vmesnika na domači osebni računalnik. Pretvornik za posnetke MPEG2 nato poskrbi, da se podatki posredujejo na hišni sistem za elektronsko zabavo v primerni obliki. Še več - s priloženim daljinskim upravljavcem je mogoče na televizorju brskati po vsebini shranjeni na disku v osebnem računalniku.

Ker je RoomLink na eni strani odprt na navadno omrežno povezavo, je mogoče med njega in računalnik postaviti še brezžični omrežni vmesnik, s čimer odpravimo potrebo kablih in temu, da je računalnik v istem prostoru s televizorjem ali sistemom hi-fi. Sistem deluje tudi v navezavi s predhodno predstavljenim izdelkom Giga Pocket, ki omogoča digitalno snemanje TV programov in kasnejše predvajanje posnetkov z diska. Sony RoomLink bo v prodaji spomladi, v ZDA pa bo stal 200 dolarjev.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji