Objavljeno: 1.2.2003

Smrt najetih vodov - ADSL do 8 Mb/s

Največji domači ponudnik dostopa do interneta, SiOL je predstavil tri nove pakete ADSL namenjene podjetjem, med katerimi posebej izstopa t.i. polni paket, ki omogoča hitrost prenosa do 8 Mb/s v smeri proti uporabniku. S to potezo je SiOL očitno dokončno naredil križ čez najete vode za dostop do interneta, saj jih ADSL v skoraj vseh pogledih popolnoma prekaša.

Še dobro leto nazaj so bili najeti vodi edini način za širokopasovni dostop do interneta, potem pa so se kabelski operaterji pričeli prebujati in ponujati dostop do interneta, še bolj pa jih je vzpodbudil SiOL, ko je pričel ponujati ADSL. Sprva je SiOL poslovnim uporabnikom ponujal zgolj pakete ADSL s hitrostmi prenosa do 1 Mb/s, pa še ti niso bili izjemno ugodni, kar si je večina analitikov razlagala kot ščitenje hrbta Telekomu in njihovim najetim vodom. Nato je prišla konkurenca v podobi Amis.neta, ki je pričel ponujati ADSL zgolj podjetjem in to po ugodnejših cenah od SiOL-a in novi SiOL-ovi paketi so odgovor na to konkurenco.

Trije novi paketi so razdeljeni po hitrostih prenosa podatkov, pa tudi drugih bonitetah kot so večje število poštnih predalov in prostora na strežniku. Komfortni paket ponuja hitrost prenosa podatkov 2 Mb/s / 768 Kb/s, prestižni paket 4 Mb/s / 768 Kb/s, polni paket pa kar 8 Mb/s / 768 Kb/s. Osnovna cena dostopa do interneta z uporabo polnega paketa je 31 tisočakov z DDV, SiOL pa uporabnikom ponuja tudi paket dodatnih storitev kot je varno plačevanje storitev in uvrstitev v njihovo spletno trgovino, pri čemer je treba za polni paket odšteti 70 tisoč tolarjev. Kar je še vedno nepredstavljivo poceni v primerjavi z najetimi vodi.

http://www.siol.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji