Oglasno sporočilo
Objavljeno: 29.1.2020 10:42

Slovensko podjetje Instrumentation Technologies do prebojnih rešitev pri internetu stvari

Instrumentation Technologies, visokotehnološko podjetje, od koder prihajajo izjemne globalne znamke, kot so Libera, Red Pitaya in Cella, ponuja prebojne rešitve pri internetu stvari, ki zadnja leta pridobiva pomembnost. Njihova skupina inženirjev že dolga leta zagotavlja integrirane rešitve za strojno in programsko opremo na obstoječih tehnološko najzahtevnejših in tudi novih rastočih trgih.

Reševanje življenj v Londonu kot zmagovalec prestižnega izziva

Podjetje z več kot dvajsetletnimi izkušnjami je pred kratkim zmagalo na prestižnem Itronovem letnem izzivu Smart City. Ameriški velikan Itron, vodilno svetovno podjetje na področju tehnologij IoT za preskrbo in pametna mesta, ki je prisotno v več kot stotih državah sveta, je povabilo ponudnike storitev IoT k udeležbi na izziv Smart City, da bi izboljšali kakovost življenja prebivalcev v mestih z uporabo prebojnih tehnoloških rešitev. London je pred tekmovalce postavilo izziv z varnostjo ob reki Temzi, kjer zaradi padca v vodo vsako leto umre več kot dvajset ljudi. Da bi povečali varnost, so sodelujoče povabili k iskanju rešitve, ki bi omogočala nadzor nad varnostno opremo na mostovih in nad padci v vodo, to pa bi posledično skrajšalo odzivni čas reševalnih služb.

V Instrumentation Technologies so tako razvili izvirno rešitev, ki bo rešila obe težavi, ki ju je predstavilo mesto London. Najprej so razvili majhno napravo z baterijskim napajanjem, ki bo nadzorovala rešilne obroče ob reki Temzi. Sistem je zasnovan tako, da zazna, kdaj je obroč vzet iz ohišja, in ob tem sproži alarm. Če je ohišje prazno več kot osem sekund, sistem pošlje sporočilo pristojnim organom prek Itronovega IoT omrežja. Za rešitev druge težave so v podjetju Instrumentation Technologies uporabili svoje obstoječe »edge« naprave in inovativno, po meri narejeno senzoriko, ki zaznava padce v reko. Sistem omogoča zaznavanje časa in kraja padca v reko in z napredno obdelavo podatkov omogoča razlikovanje med padcem osebe in drugih predmetov ali živali. V podjetju Instrumentation Technologies verjamejo, da je ta rešitev s svojo agilnostjo prihodnost reševalnih služb v svetu.

V Instrumentation Technologies so pometli s konkurenco in na Itronovem izzivu zmagali. Z uporabo Itronovega obstoječega IoT omrežja, ki so mu dodali inovativno rešitev s senzorji, so dokazali, da lahko mesta z uporabo njihove tehnologije izboljšajo kakovost bivanja svojih prebivalcev. V sodelovanju z Itronom bo podjetje Instrumentation Technologies tudi v prihodnje razvijalo rešitve za druga mesta. To pa solkanskemu podjetju omogoča širitev na popolnoma nove svetovne trge. V Instrumentation Technologies verjamejo, da bo primer mesta London postal trend za mesta po vsem svetu.

Reševanje izzivov tudi na drugih tehnološko zahtevnih področjih

Ta izziv predstavlja le del dejavnosti solkanskega podjetja, ki deluje tudi v drugih industrijskih panogah. Njihove rešitve se osredotočajo na izzive, pri katerih je treba zajeti velike količine podatkov v realnem času. Gre predvsem za zajem hitrih in šibkih signalov, njihovo obdelavo in nadaljnjo komunikacijo. Podjetja recimo potrebujejo natančno merjenje visokofrekvenčnih signalov, hitrih nihanj napetosti vibracij, vlage, temperature ali sledenja gibanja objektov ter pretvorbo teh meritev v naročniku uporabno obliko.

Podjetja iz različnih panog imajo raznolike zahteve, ki jih v Instrumentation Technologies poskušajo čim bolje razumeti tako s tehničnega, pravnega kot organizacijskega vidika. Ekipa inženirjev tako stranko vodi od razvoja izdelka, vse do končnih stadijev kot je na primer pomoč pri certificiranju. Sodelovanje z Instrumentation Technologies podjetjem pomaga pri stroškovni učinkovitosti, hitrem odzivnem času in učinkoviti porabi sredstev.

Bistveno pri njihovem delu je to, da s svojimi elektronskimi rešitvami, ki zajemajo tako strojno kot programsko opremo, poenostavijo delovanje večjega sistema in tako pripomorejo pri reševanju naročnikovega izziva.

Ukvarjajo se z reševanjem izzivov pri razvoju železniške infrastrukture in vlakov, v vesoljski tehniki, avtomobilski industriji, ogrevalni tehniki, pri merilni in testni tehniki ter tudi v medicini.

Instrumentation Technologies večinoma posluje s tujino, vendar sodeluje tudi s slovenskimi podjetji, predvsem s takšnimi, ki veliko vlagajo v razvoj, a sama nimajo dovolj potrebnega znanja za razvoj elektronskih komponent za zajem in obdelavo hitrih signalov.

Z razvojem digitalizacije in avtomatizacije tako pri posameznih izdelkih kot pri proizvodnih procesih in sistemih se namreč pojavlja vedno več izzivov, ki zahtevajo zelo edinstvene in stranki prilagojene rešitve – tu Instrumentation Technologies igra ključno vlogo razvijalca novih rešitev.

www.i-tech.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji