Objavljeno: 16.1.2003

Slovenski Oracle uspešno

V družbi Oracle so ob objavi poslovnih rezultatov za drugo četrtletje, ki se je zaključilo novembra lani, zelo zadovoljni. Prihodek od licenc Oraclovih izdelkov so povečali za 8,2%, v drugem četrtletju pa so ustvarili 2,3 milijarde dolarjev prihodka oz. 535 milijonov dolarjev neto zaslužka. Vodilni v Oraclu so že ob koncu lanskega leta napovedali hitro izboljševanje rezultatov, saj je očitno, da se bo gospodarski položaj v svetu in s tem kupna moč popravlja.

To dokazujejo tudi v slovenski podružnici Oracle Software, kjer so že lani napovedali 30 do 40-odstotno letno rast prometa. Ta rezultat je 35 redno zaposlenih celo preseglo in s tem Oracle, tudi s pomembnim deležem slovenskega znanja, v Sloveniji zavzema okoli 50% tržni delež na segmentu podatkovnih baz. Sicer pa je Oracle prevladujoč tudi na svetovnem trgu podatkovnih baz s 54% tržnim deležem.

S tem se nadaljuje Oraclova uspešnost, ki jo bodo v februarju utrdili tudi s svetovno novostjo, Oracle Collaboration Suite. Gre za novo orodje za skupinsko delo, ki pri uporabnikih utrjuje razširjenost Oraclovih dosedanjih rešitev. To skrb so pri Oraclu dokazali že nekajkrat, uspešnost pa so med drugim dokazali tudi z JDeveloperjem. Od avgusta 2001, ko so ga ponudili prvič, je bil z Oraclovih strani snet več kot 360.000 krat.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji