Objavljeno: 27.11.2006

Rast prodaje mobilnikv

Sodeč po analizah Gartnerja je bila rast prodaje mobilnih telefonov v tretjem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani več kot 21-odstotna.

Skupaj je bilo v tem obdobju prodanih 251 milijonov naprav, največjo rast pa je bilo moč zaznati v azijsko-pacifiški regiji, predvsem v Indiji in na Kitajskem.

Zaradi ugodnih izidov je Gartner napoved celoletne prodaje mobilnih telefonov povišal na 986 milijonov enot, od tega 281 milijonov samo v zadnjem četrtletju.

Nokia z dobrimi 35 odstotki ostaja daleč najuspešnejši izdelovalec, v tem obdobju je celo pridobila 2,6 odstotne točke deleža in Motoroli spet prevzela prvo mesto v Latinski Ameriki.

Motorola je kljub porazu na omenjeni celini in izgubi drugega mesta v Zahodni Evropi ter na območju Vzhodne Evrope, Srednjega Vzhoda in Afrike povečala svetovni tržni delež na 20,6 odstotka.

Samsung je tretji, a z nekoliko manjšim deležem kot v enakem obdobju lani (12,2 %), sledijo pa Sony Ericsson (7,7 %), LG (6,0 %) in največji poraženec tega obdobja, BenQ Mobile (2,4 %), ki je prepolovil svoj delež.

Nokia je presegla tretjinski tržni delež na svetovnem trgu mobilnih telefonov.

www.gartner.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji