Objavljeno: 25.1.2001

PIRS za leto 2001

Slovenska knjiga je izdala novo izdajo svojega poslovnega imenika, PIRS 2001. To je že deveta po vrsti, letos pa je izšla v rekordni nakladi 57.000 izvodov. V prosti prodaji bo paket knjige in plošče CD-ROM stal 25.000 tolarjev (plus davek). Slovenska knjiga PIRS poleg tega ponuja PIRS tudi v spletu, kjer so vsi podatki brezplačni, uporabnost pa je nekoliko omejena v primerjavi s CD-ROM-om.

V PIRS je vpisanih čez 108 tisoč poslovnih subjektov, od teh skromnih 4 tisoč in pol z elektronskim naslovom in komaj nekaj čez dva tisoč s spletnim naslovom, kar gotovo kaže na slabo pripravljenost slovenskih podjetij in ustanov na kakršnokoli elektronsko delovanje, kaj šele poslovanje.

Čeprav je PIRS e preizkušena in dovolj ustaljena zbirka, je v novi izdaji vendarle nekaj pomembnih novosti. Na plošči CD-ROM in v internetu so zajeti tudi podatki o pomembnih poslovnih subjektih, ki so bili pridobljeni iz različnih javno dostopnih zbirk. Po novem je omogočena osnovna statistika zadetkov, kar gotovo omogoča boljšo preglednost. Dodana je možnost iskanja po davčni številki. Dodanih pa je tudi več natančnih zemljevidov mest, ki jih je zdaj vsega skupaj 29.

http://www.slo-knjiga.si

http://slo-knjiga.si/pirs

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji