Objavljeno: 27.2.2001

PcAnywhere, desetič

Izšla je najnovejša različica priljubljenega programa za dostop do računalnikov na daljavo PcAnywhere. V različici 10.0 so pri Symantecu precej izboljšali in pohitrili sistem za nadzor posameznih strežnikov ali računalnikov preko omrežja ali spleta. Tem je tako omogočeno enostavno odkrivati in odpravljati napake, ki se pojavljajo na oddaljenih sistemih.

V novi različici so precej pozornosti posvetili tudi izboljšanju varnosti. Številnim že obstoječim zaščitam so dodali še dodatke, ki varnost še povečajo. Dodani so čarovniki za šifriranje podatkov, gesla za pooblastitev dostopa ter osem možnosti preverjanj istovetnosti. Dodali so modul za samodejno preverjanje varnostnih nastavitev v mreži (Remote Access Perimeter Scanner).

Hkrati z varnostjo so pri Symantecu poskrbeli tudi za hitrejši prenos podatkov, program pa so tudi popravili, tako da ISDN dostop sedaj tudi v Evropi deluje na obeh kanalih in ne zgolj na enem kot doslej. Čarovnik za optimizacijo uporabnika vodi skozi številne možnosti za pohitritev povezave, pod Windowsi 2000 pa naj bi bila hitrosti povezovanja preko spleta kar za 70 odstotkov hitrejša.

Izboljšali so tudi namestitveni program, ki administratorjem odslej omogoča nameščanje le tistih komponent, ki so zares potrebne, s čimer se izogne namestitvi odvečne količine podatkov. PcAnywhere 10 je že na voljo za 180 dolarjev.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji