Objavljeno: 22.1.2003

Oracle pripravlja nov strežnik 9iAS

Oracle namerava v kratkem predstaviti novo različico strežnika Oracle 9i Application Server (Oralce 9iAS), s katerim naj bi precej poenostavili razvoj spletnih dveri. To naj bi dosegli z novo tehnologijo, ki je namenjena predvsem tehnično manj izkušenim uporabnikom, s katero naj bi pripravljali male spletne programe (imenovane portlete) brez klasičnega programiranja.

Doslej so uporabniki strežnika portlete lahko delali zgolj z uporabo programskih jezikov, kar pa je zahtevalo specializirana znanja. Novi Oracle 9iAS bo namesto tega vseboval tehnologijo OmniPortlet, ki precej poenostavlja razvoj rešitev. Z njo bo mogoče dostopati do raznih virov podatkov, od spletnih storitev, do podatkovnih baz in preglednic.

Novost je tudi funkcija Web Clipping, s katero je mogoče preprosto zajeti podatke iz običajnih spletnih strani in strežnikov ter jih predstaviti kot programe za dveri. Oralce želi s tem korakom poenostaviti razvoj spletnih dveri, kar danes postaja tudi prvi cilj glavnih tekmecev, kot so IBM, BEA in Sybase.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji