Objavljeno: 7.3.2001

Oracle predstavil novo različico Oracle 9iAS

Oracle je pričel prodajati novo različico programskega strežnika Oracle 9i Application Server (Oracle 9iAS), ki združuje v sebi več funkcij. Strežnik, ki vsebuje tudi spletni strežnik Apache, omogoča izvajanje programov v javi, poizvedbe in analize nad podatki, pospeševanje dostopa do podatkov prek predpomnilnika (za spletne strani in same podatke), skupinsko sodelovanje in poslovno poročanje, podpira pa tudi uporabnike mobilnih naprav. Vse skupaj je združeno v celoto, ki je uporabnikom na voljo prek spletnih dveri, poskrbljeno pa je tudi za centraliziran nadzor in upravljanje.

Oracle 9iAS odpravlja potrebo po nameščanju in vzdrževanju večjega števila posameznih izdelkov in ponuja razvijalcem učinkovito platformo za razvoj in postavitev rešitev za e-poslovanje. Najnovejša različica Oracle 9iAS strežnika vsebuje izboljšave, zlasti za področja podpore pri poslovnem odločanju, elektronske povezave med podjetji, možnost sodelovanja preko elektronske pošte ter mobilne tehnologije.

Izboljšana orodja za podporo odločanju (poslovna inteligenca) v modulu Oracle 9iAS Discoverer omogočajo uporabnikom izdelovati, pregledovati in urejati vnaprej določena poročila z uporabo katerega koli standardnega spletnega brskalnika. Oracle 9iAS izkorišča analitične funkcije v Oracle podatkovni zbirki SQL, tako da informatikom ni več potrebno izdelovati in vzdrževati lastnih podatkovnih shem za večdimenzionalno analizo. Oracle načrtuje, da bo strežniku kmalu dodal tehnologijo Clickstream Intelligence, ki bo organizacijam omogočila analizo zmogljivosti spletnih mest, analizo prometa, učinkovitosti objavljenih vsebin in zvestobe obiskovalcev.

Nova različica vsebuje orodja za avtomatizacijo delovnih procesov in tehnologijo Oracle 9iAS Applications InterConnect. Nove zmožnosti strežnika omogočajo podjetjem, da integrirajo spletne programe znotraj in med podjetji ter učinkovito upravljajo poslovne procese, kot so npr. odobritve dokumentov in interakcija v nabavnih verigah. Vgrajena orodja za slednje delovnemu toku (workflow) omogočajo modeliranje, avtomatizacijo in neprestano izboljševanje poslovnih procesov. Sistem temelji na opisnem jeziku XML, ki ga podpira tehnologija Oracle9iAS Applications InterConnect, vsebuje pa tudi grafično orodje, ki poenostavi izdelavo aplikacijskih vmesnikov.

Oracle je skupaj s partnerji predstavil tudi posebno različico paketa, ki je namenjena predpomnilniškim strežnikom (cache appliance). Oracle 9i Application Server Appliance bo na voljo v strežnikih Dell, Hewlett-Packard in Intel, nekoliko kasneje pa tudi izdelkih družbe Fujitsu-Siemens. S tovrstnimi strežniki je mogoče pohitriti dostop do spletnih vsebin, pri tem pa sistem predstavlja celovito rešitve, ki jo preprosto priključimo v obstoječo omrežno infrastrukturo. Rešitev temelji na odprtih internetnih standardih za programsko in strojno opremo. Oracle9i Application Server Appliance je trenutno že na voljo na strežnikih Compaq ProLiant DL360.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji