Objavljeno: 11.12.2006

OpenSUSE 10.2

Izšel je OpenSUSE 10.2, nova različica po meritvah DistroWatcha druge najbolj priljubljene distribucije Linuxa, ki je na voljo za prenos za procesorske arhitekture x86, x86-64 ter PowerPC in ki služi kot osnova za Novellov SUSE Linux Enterprise Desktop.

Na strežnikih in v torrentih je poleg celotnega sistema na 5 slikah ISO na voljo tudi dodatna, ki vsebuje lastniško programsko opremo, npr. Acrobat Reader, RealPlayer in Java Runtime Environment in še ena z jezikovnimi paketi, seveda pa lahko vse skupaj prenesemo v oblike slike ISO za DVD.

Po prijavi v sistem bo uporabnike pričakal povsem prenovljen meni, ki je tak kot v zadnjem Novellovem SLED, torej združuje tudi iskalnik in nadzorno središče ter odločilno pripomore k bolj preprosti uporabi.

Med glavnimi novostmi velja poleg posodobljene programske opreme z namizji GNOME in KDE ter Firefoxom 2.0 na čelu izpostaviti še nov privzet datotečni sistem ext3, ki je zamenjal redkeje uporabljeni ReiserFS, podporo notranjim čitalcem kartic, izboljšan paketni sistem in posodobljen nadzor porabe.

www.OpenSUSE.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji