Objavljeno: 28.2.2001

Novosti s sejma MacWorld Tokyo

Podjetje Apple brez premora nadaljuje s predstavitvami novosti. Tokratni nabor novih izdelkov je bil javnosti predstavljen na sejmu MacWorld v Tokiu, ki ga je, tako kot zadnjega v ZDA, odprl predsednik družbe Steve Jobs. Apple je na tokratnem sejmu predstavil nove različice računalnikov G4 Cube in iMac ter niz manjših novosti.

Apple je prvič od lanskoletne predstavitve osvežil ponudbo računalnikov PowerMac G4 Cube. Novi model ima večji disk (20 GB), v osnovi 128 MB velik pomnilnik, prvič pa tudi zapisovalnike CD-RW (z nalaganjem nosilcev skozi režo). Cena novega modela je 1600 dolarjev, obenem pa je Apple pocenil dosedanje modele za 200 dolarjev na 1300 dolarjev.

Spremembe so tudi v družini računalnikov iMac. Predvsem so na voljo zmogljivejši procesorji PowerPC G3 s takti 400, 500 in 600 MHz. Prva dva modela imata v osnovi 64 MB RAM, najzmogljivejši pa 128 MB. Hitrejša modela imata namesto enote CD-ROM vgrajen zapisovalnik CD-RW. Trije novinci imajo diske velikosti 10, 20 oziroma 40 GB. Poleg tehničnih novosti je Apple predstavil tudi dve novi podobi računalnikov iMac, imenovani Flower Power in Blue Dalmation, za kateri sta značilna ohišja, poslikana z barvnimi vzorci. Cene novih modelov znašajo v ZDA 900, 1200 in 1500 dolarjev.

Apple je tudi precej znižal ceno za vrhunski 22-palčni monitor s tekočimi kristali, ki odslej stane kar četrtino manj (3000 namesto 4000 dolarjev). Skupaj z družbo Nvidia so objavili tudi nov grafični procesor GeForce3, ki bo kmalu na voljo v najzmogljivejših računalnikih PowerMac G4 s hitrostjo 733 MHz. Le nekaj tednov za prvo predstavitvijo je Apple objavil novo različico programa za delo z digitalno glasbo iTunes 1.1, ki odslej podpira širši nabor zapisovalnikov CD-RW (prvotni je le tiste, ki jih prodaja Apple). 24. marca naj bi povrh vsega v prodajo prišla nova različica operacijskega sistema MacOS X.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji