Objavljeno: 14.2.2001

Novi tiskalniki in prenosnik

Na prvi tiskovni konferenci v letošnjem letu je zagrebška centrala Hewlett-Packarda (ki pokriva tudi Slovenijo) predstavila nekaj novih izdelkov s katerimi bo HP nastopil v marcu.

Nekoliko so obogatili in pomladili ponudbo brizgalnih tiskalnikov, napovedali pa so tudi nov prenosni računalnik. Žal nobenega od izdelkov ni bilo moč videti v živo, tako da smo si lahko ogledali le krajšo elektronsko predstavitev.

Brizgalnik Deskjet 959c bo nadomestil sedanji model Deskjet 950c, razlika med obema modeloma pa je minimalna - novi model je le nekoliko hitrejši. Nekaj več razlik je pri modelu Deskjet 980cxi, ki bo nadomestil Deskjet 970cxi. Gre za tiskalnik iz profesionalne serije, ki se ponaša z arhitekturo HPA (High Performance Arhitecture). Osnovna značilnost te zasnove je avtomatska zaznava tipa papirja (tiskalnik ima vgrajen poseben senzor/kamero) in vgrajen procesor, ki skrbi za barvno kalibracijo v tiskalniku (namesto v računalniku, kakor to počne večina sedanjih brizgalnih tiskalnikov).

Zelo zanimiv je videti novi prenosni računalnik Omnibook 500, v katerega tudi v zagrebškem HP-ju polagajo velike upe (v prvem mesecu nameravajo prodati 100 primerkov). Gre za izredno dodelan subnotes, ki je težak le 1,7 kilograma, debel pa 2,5 cm, kar pomeni, da je primeren za poslovneže, ki prenosnik vedno nosijo s seboj. Procesorsko in zmogljivostno bo sicer enak večjim prenosnikom.

Novinarjem je bila predstavljena še nova kadrovska ekipa in novi HP distributer v Sloveniji - podjetje Alstore. To je distribucijsko pogodbo podpisalo že pred tremi meseci, uradno pa smo bili o tem obveščeni šele sedaj. Hewlett-Packard ima tako sedaj tri distributerje, pospešeno pa širijo tudi omrežje prodajalcev, saj se zavedajo, da so predvsem na področju osebnih računalnikov v Sloveniji zelo slabo zastopani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji