Objavljeno: 27.2.2001

Novi peresniki

Južnokorejski proivajalec LG Electronics, ki ga pri nas poznamo predvsem kot izdelovalca monitorjev, je napovedal razvoj peresnika, ki bo temeljil na operacijskem sistemu Linux, omogočal pa naj bi tudi brezžično povezavo s hitrostjo 10 Mb/s v krajevna omrežja. Računalnik Digital iPad bo namenjen delu z elektronsko pošto, brskanju po spletu, urejanju besedil, predvajati pa naj bi znal tudi večpredstavne zvočne in videodatoteke.

Peresnik bo mogoče upravljati prek 8,4-palčnega zaslona LCD, vgrajena bosta še vmesnik USB in reža za kartice Compact Flash. Poganjal ga bo Intelov procesor StrongARM s taktom 200 MHz, vendar LG že načrtuje različico s 400-megaherčnim procesorjem. V prihodnosti naj bi napravi dodali še možnost razpoznave glasu in delovanja kot videotelefon. Prvi primerki naj bi na tržišče prišli ob koncu leta 2001, cena pa še ni znana.

Novico so pri LG-ju objavili le dan potem, ko je Sharp predstavil nov peresnik RW-A320 Copernicus, ki deluje z operacijskim sistemom Windows. Peresnik naj bi bil primeren za poslovno in industrijsko rabo, predvsem kot zaslonski terminal za dostop do zbirk podatkov. Opremljen je z 266-megaherčnim procesorjem Pentium II, 64 MB pomnilnikom, 6 GB diskom, režami za razširitvene kartice PC Card in Compact Flash ter vmesnikoma USB in IR. Na Japonskem ga že prodajajo za 250.000 jenov.

http://www.lge.co.kr

http://www.sharp.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji