Objavljeno: 4.6.2022 15:00 | Teme: Tesla

Musk bo odpustil desetino zaposlenih v Tesli

Elon Musk ima "zelo slab občutek" o prihodnji gospodarski sliki, zato bo Tesla odpustila približno 10 odstotkov zaposlenih, poroča Reuters. Muskove besede, da bo v tovarnah docela ukinil delo na daljavo, je tako mogoče brati z novim podtonom. Z rigorozno ukinitvijo dela na daljavo bo zagotovo nekaj zaposlenih odšlo, kar bo pomagalo pri zniževanju števila zaposlenih.

V okrožnici vsem zaposlenim je Musk zapisal, da ima podjetje na številnih oddelkih preveč zaposlenih. Odpuščali bodo zaposlene v administraciji, ki imajo fiksne prejemke, medtem ko bodo delavce v proizvodnji, ki so plačani na uro, celo dodatno zaposlovali. Trenutno je v Tesli zaposlenih 100.000 ljudi, ni pa javno znano, koliko jih ima urno postavko in koliko fiksno plačo.

Muskove napovedi so že naletele na burne odzive. Medtem ko so začasno prenehali zaposlovati po celotnem podjetju, bo odpuščati teže. Nizozemski sindikati Muska že opozarjajo, da na Nizozemskem, kjer ima Tesla evropski sedež, ne bo mogel preprosto odpuščati zaposlenih. Potrebna bodo pogajanja s sindikatom.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji