Objavljeno: 27.11.2001

Mobitel podpisal koncesijsko pogodbo

Po včerajšnjih zapletih, sta danes končno sedla za mizo direktor Mobitela Anton Majzelj in predstavnik vlade, minister za informacijsko družbo Pavel Gantar ter podpisala koncesijsko pogodbo za opravljanje storitev UMTS.

Na jutranji dopisni seji je vlada odločila, da ni pristojna za obravnavo Si.mobilovega zahtevka za revizijo postopka za podelitev koncesije, zaradi katere so včeraj prestavili podpis koncesijske pogodbe. Zahtevek so tako predali pristojnemu organu, Upravnem sodišču v Ljubljani, ki bo odločilo kako ravnati naprej. Vendar pa, kot je poudaril minister Gantar, tudi v primeru, če sodišče ugodi Si.mobilu in se postopek za podelitev koncesije razveljavi, to ne bo vplivalo na Mobitelovo koncesijo.

Čeprav se je uprava Telekoma na včerajšnji seji odločila dokapitalizirati Mobitel z 20 milijardami tolarjev, namenjenimi plačilu koncesije, sta Gantar in Majzl ob podpisu pogodbe povedala, da je način plačila še stvar dogovora. Dejstvo je, da Mobitel mora v 60 dneh po podpisu pogodbe plačati koncesnino, vendar se morata stranki še dogovoriti, ali bo to v enem ali dveh obrokih, kar pomeni, da si bo vlada vsaj delno uspela zakrpati proračunsko luknjo. Oziroma bo to storil Telekom, ki je državno podjetje.

Minister Gantar je govorice, da naj bi bila v pogodbi določena tudi višina naslednje koncesije za UMTS razglasil za natolcevanja in poudaril, da bodo ob pripravi naslednjega razpisa za koncesijo za UMTS poskrbeli, da ne bo prišlo do diskriminacije do Mobitela ali drugega operaterja UMTS.

http://www.mobitel.si

http://www.gov.si/mid

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji