Objavljeno: 27.2.2001

Ministrstvo pozvalo Roglja

Ministrstvo za šolstvo je v novem sporočilu za javnost pozvalo Matjaža Roglja, naj posreduje dokazila o namenski uporabi prejetih sredstev:

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport - takrat še kot Ministrstvo za šolstvo in šport - je gospoda Matjaža Roglja finančno podprlo pri, kot je razvidno iz pogodb, "strokovnem usposabljanju za svetovno tekmovanje iz računalništva".

Pogodbe so nastale na podlagi priporočil ravnatelja srednje šole in na podlagi dokumentacije SAT 5 Instituta iz New Yorka. Sklepamo, da so nekdanji ministri ob pisnih dokazilih ter pogovorih z gospodom Rogljem pridobili ustrezne podatke tudi iz drugih virov (gospod je leta 1996 kot referenco navajal med soorganizatorji in sponzorji ugledna podjetja), v utemeljenost odločitve pa jih je vodila tudi nedeljena medijska podpora mlademu računalniškemu geniju: javno dostopna je vrsta člankov, nastopov v radijskih in televizijskih oddajah, rdeča nit pa je bilo vse od leta 1996 do konca minulega tedna vprašanje, zakaj država ne podpira izpričanega mednarodnega računalniškega talenta.

Na podlagi treh pogodb je ministrstvo gospodu Roglju izplačalo

- po pogodbi iz oktobra 1997 tolarsko protivrednost 15.000 ameriških dolarjev,

- po pogodbi iz oktobra 1999 5 milijonov tolarjev in

- po pogodbi iz avgusta 2000 5 milijonov tolarjev.

Ministrstvo je na naslov gospoda Roglja danes, 27. februarja, poslalo poziv, naj v sedmih dneh ministrstvu posreduje dokazila o namenski porabi finančnih sredstev, prejetih na podlagi omenjenih pogodb, saj te vsebujejo klavzulo, da je izvajalec sredstva "v primeru, ko se ugotovi njihova nenamenska poraba, dolžan vrniti v državni proračun skupaj s pripadajočimi obrestmi."

http://www.mss.edus.si/default-old.asp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji