Objavljeno: 27.2.2001

Microsoft Small Business Server 2000

Microsoft je predstavil novo različico kompleta strežniških programov namenjenega malim podjetjem. Microsoft Small Business Server 2000, ki je namenjen družbam z manj kakor 50 računalniki, temelji na operacijskem sistemu Windows 2000 Server in kompletu strežniških programov.

Paket sestavljajo še poštni strežnik Exchange Server 2000, odjemalec Outlook 2000, podatkovni strežnik SQL Server 2000, posredniški strežnik, usmerjevalnik in požarni zid Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000, spletni urejevalnik Frontpage 2000 in poseben modul za souporabo modemov, pošiljanje in prejemanje faksov.

Celota je združena z novim namestitvenim programom in centralnim modulom za nadzor in nastavitve posameznih komponent sistema. Cena paketa se v ZDA prične pri 1.500 dolarjih za strežnik in licence za 5 odjemalcev. Na voljo je tako v prosti prodaji, kot tudi prek OEM prodajalcev, ki ponujajo strežniško opremo. Small Business Server 2000 lahko že nameščene na strežnike lahko naročijo kupci sistemov Dell, Gateway, Compaq in Hewlett Packard.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji