Objavljeno: 26.2.2001

Microsoft SharePoint Portal Server

Microsoft je uradno predstavil nov strežniški izdelek z imenom SharePoint Portal Server, doslej znan pod delovnim imenom Tahoe, namenjen izgradnji informacijskih duri v podjetjih za hitro iskanje podatkov po različnih virih znotraj in zunaj podjetja.

Strežnik je namenjen upravljanju dokumentov, iskanju podatkov, sledenju sprememb v dokumentih in sodelovanju med zaposlenimi. Paket bo Sharepoint Portal Server bo tesno povezan z programi paketa Office, poštnim strežnikom Exchange Server in drugimi Microsoftovimi izdelki. Omogočen bo tudi slednjem revizijam dokumentov in osnovni nadzor pretoka podatkov, kategorizacija dokumentov s pomočjo profilov in objava v durih na intranetu ali internetu.

Paket bo med drugim vseboval modul za optično razpoznavo znakov (OCR), ki bo deloval tako v kombinaciji s faksi kot optičnimi bralniki. Celotna organizacija podatkov sloni na spletnih standardih in tehnologiji XML. Na ta način lahko podjetja v svoje portale vgradijo tudi orodja za nadzor poslovnih procesov, kamor sodi tudi sledenje in potrjevanje sprememb v dokumentih.

SharePoint Portal Server je trenutno v zadnji fazi razvoja, pričakovani izid pa je še v tem polletju. Cena bo znana naknadno.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji