Objavljeno: 19.1.2001

Microsoft prevzema Great Plains Software

Z napovedjo prevzema enega ključnih partnerjev pri poslovnih programih za srednja in mala podjetja, Great Plains Software, je Microsoft naredil odločilen korak tudi na to področje. Predstavniki obeh podjetij so povedali, da bo združitev prinesla integrirane in razširljive poslovne rešitve, ki bodo omogočale uspeh majhnim in srednjim podjetjem v vse bolj povezanem svetovnem gospodarstvu. Osnova za novo programsko opremo bo Microsoftova platforma .NET, predstavniki podjetij pa že napovedujejo, da bodo z novimi načrti premostili vrzel med sedanjim načinom uporabe programske opreme na osebnih računalnikih in naslednjim rodom programske opreme in storitev.

Za Great Plains Software bo moral Microsoft odšteti kar 1,1 milijarde dolarjev, kar bo pokril z izmenjavo delnic. Po prevzemu bo Great Plains postal samostojen oddelek znotraj Microsoftovega oddelka za poslovne rešitve.

Kakor ocenjujejo neodvisni strokovnjaki, pa za tem prevzemom stoji tudi zmerom bolj odkrit boj Microsofta s konkurenčnim Oraclom. Slednji ima izjemno pomembno vlogo pri celostnih poslovnih rešitvah, kar bo skušal Microsoft z izkušenj Great Plains Software spremeniti.

http://www.microsoft.com

http://www.greatplains.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji