Objavljeno: 16.12.2003

Microsoft načrtuje rešitve za mala in srednja podjetja

Microsoft si močno prizadeva, da bi okrepil prodajo svojih izdelkov na področju malih in srednje velikih podjetij, zato pripravlja načrte za celovite rešitve, ki jih bodo izvajali Microsoftovi partnerji. Pri snovanju rešitev se zgledujejo po konceptu, ki so ga sprva preizkusili pri rešitvah Office Solution Accelerators, ki so na voljo za izdelke Office System. Posamezna rešitev zagotavlja orodja za posamezno področje rabe ali vertikalno rešitev za posamezne tržne segmente.

Microsoft na področju rešitev SMB pripravlja štiri tipe načrtov, v odvisnosti od velikosti podjetij oziroma števila odjemalcev. Za najmanjša omrežja, tja do pet računalnikov pripravljajo rešitev >>Vsak z vsakim<<. Mala podjetja so v Microsoftovi terminologiji družbe s tja do 50 uporabniki, 250 uporabnikov sodi v srednje veliko podjetje, tisti z več kot 500 uporabniki pa so >>blizu<< velikim. Prvi načrt in rešitev je na voljo za mala podjetja do 50 uporabnikov, Microsoft pa kot sestavne dele navaja računalnike z okoljem Windows XP, pisarniškimi paketi Office 2003 in preprostimi malimi usmerjevalniki, ki povezujejo računalnike v omrežje. Centralni del sloni na kompletu Small Business Server 2003, kot opcije pa navajajo tiskalnike, omrežne pomnilniške sisteme NAS in namenske požarne zidove.

Ostale rešitve še niso nared in bodo dokončane do marca (vsak z vsakim in srednja podjetja), oziroma do junija 2004. Za srednje velika podjetja denimo Microsoft predvideva uporabo strežnikov Windows Server 2003, pomnilniških sistemov SAN, naprednih usmerjevalnikov in požarnih zidov ter naprav za navidezna zasebna omrežja VPN. Velika podjetja lahko računajo na zmogljivejšo različico strežnika (Windows Advanced Server 2003) in povezovanje strežnikov v gruče za doseganje večje zanesljivosti oziroma porazdelitve bremena.

Z natančnimi načrti za podjetja Microsoft skuša zagotoviti združljivost in pravilno delovanje vseh uporabljenih sestavnih delov, kot tudi znižanje stroškov implementacije in predvidljivost končnega rezultata. Za zdaj še ni znano, ali bo Microsoft za dosego zastavljenih ciljev priložil še morebitna dodatna orodja, ki bodo omogočala učinkovitejšo implementacijo tovrstnih rešitev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji