Objavljeno: 27.2.2001

Matjaž Rogelj = Joey Skaggs?

Po zadnjih novicah naj bi se za "primerom Rogelj", ki je v zadnjem tednu dodobra razburkal slovensko javnost, stal Joey Skaggs, "multimedijski umetnik", ki se je specializiral na potegavščine. Skaggs redno lansira izmišljene novice ali dogodke ter s tem dokazuje medijem, da so površni in ne pazijo, kaj poročajo.

Skaggs je pred tremi leti v Sloveniji s pomočjo Miša Alkalaja na IJS izpeljal potegavščino in medijem posredoval novico, da se s slovenskim superračunalnikom izvajajo genetski poskusi. Poročilo so povzeli bolj ali manj vsi mediji.

Potegavščina z Rogljem, če gre res za Skaggsovo maslo, je drugačna, saj naj bi bil Rogelj vendarle prejel denar od slovenskega ministrstva, Skaggs pa ima v svojih pravilih eksplicitno zapisano, da pri njegovih prevarah denar ne sme biti vpleten.

V izmenjavi elektronskih sporočil je Joey Skaggs potrdil, da pozna Matjaža in da je potegavščina nastala pod njegovim (Skaggsovim) vodstvom. Na vprašanje o vpletenosti denarja pa Skaggs odgovarja, da to nikakor ni del potegavščine in da je moral Matjaž dobiti denar za "utemeljene razloge".

Končna razrešitev celotne afere torej še vedno ostaja na Ministrstvu za šolstvo.

http://www.joeyskaggs.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji