Objavljeno: 22.1.2001

Lahki strežniki podjetij Compaq in Fujitsu Siemens

Vedno večje zahteve po strežbi podatkov, še zlasti internetni strežbi, pred podjetja postavljajo vse večje težave, saj število strežnikov hitro narašča, ti pa v svoji klasični podobi potrebujejo kar nekaj prostora. Mnogi proizvajalci so zato začeli ponujati strežnike, ki so odločno tanjši in manjši od današnji modelov. Cilj proizvajalcev je ta, da dosežejo delovno višino 1U za vgradnjo v omare. Tako bi lahko v omare vgradili več in prihranili precej prostora.

Na ta izziv so se doslej odzvali številni proizvajalci, med katerimi sta Compaq in Fujitsu Siemens. Compaq je ponudbo tankih strežnikov nedavno razširil z modelom ProLiant DL320, ki se lahko pohvali z višino 1 U, predstavlja pa cenejšo alternativo dosedanjemu modelu ProLiant DL360. Strežnik je lahko opremljen z enim procesorjem Pentium III s taktom od 800 MHz do 933 MHz, 128 MB do 2 GB pomnilnikom in do dvema diskoma Ultra2SCSI z možnostjo zamenjave med delovanjem. Strežnik ima vgrajena dva omrežna vmesnika s podporo za preklop na drugega v primeru težav, sistem za ločeno zamenjavo procesorskih modulov in diskov ter sistem za pametno in učinkovito razporeditev priključnih kablov.

Fujitsu Siemens svojo postavitev imenuje Primergy N200 Computer Node Server. Kljub višini 1U gre za zelo zmogljiv računalnik, ki je lahko opremljen z enim ali dvema procesorjema Pentium III s taktom 1 GHz, dvokanalnim krmilnikom Ultra160 SCSI, dvema diskoma s podporo za zamenjavo med delovanjem ter dvojnim omrežnim vmesnikom Ethernet, ki omogoča redundantno delovanje - v primeru izpada primarne povezave vlogo prevzame drugi.

http://www.compaq.com

http://www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji