Oglasno sporočilo
Objavljeno: 29.7.2020 10:15 | Teme: samsung

Kaj mora danes imeti sodoben pametni telefon?

Ste prepričani, da poznate pravi odgovor? Na seznamu nepogrešljivih lastnosti se resda vedno znajdejo vrhunske strojne zmogljivosti, odličen zaslon, inovativne kamere ter zmogljiva baterija, a resnično nepogrešljiv del so, tako uporabniki, Googlove aplikacije in storitve.

In to ne le na telefonih, ki jih poganja Googlov operacijski sistem Android, temveč po Googlovih mobilnih aplikacijah in storitvah s pridom posegajo tudi uporabniki mobilnih naprav z logotipom ugriznjenega jabolka.

Zmagovalna naveza, vsaj z vidika prodajnih številk, pa so Samsung pametni telefoni in tablični računalniki iz družine Galaxy, opremljeni z Androidom in Googlovimi storitvami. Da omenjena tehnološka velikana nekaj delata prav, govori več sto milijonov zadovoljnih uporabnikov. »Zelenega robotka«, ki je zaščitni znak sistema Android, namreč krasi vrhunski in nadvse prilagodljiv uporabniški vmesnik, ki je zelo intuitiven in enostaven za uporabo. Samsung pametni telefoni z Androidom v hišni preobleki takoj delujejo domače, čeprav smo morebiti nanje presedlali z modelov drugih proizvajalcev.

Aplikacijska svoboda in izbira

Glavni adut Googlovega operacijskega sistema je seveda bogata aplikacijska tržnica, na kateri bomo našli na tisoče aplikacij – za vse namene in potrebe. Aplikacije so bodisi brezplačne ali plačljive, z njimi pa pametni telefoni postanejo prave večživke. Lahko so vrhunski fotoaparati, mobilne denarnice, davčne blagajne, računalniki v malem itd. Za vsako potrebo ali nalogo obstaja aplikacija, ki jo reši.

Čeprav aplikacije v aplikacijsko tržnico prispevajo razvijalci z vsega sveta, so med najbolj priljubljenimi tiste, ki jih je zasnoval spletni velikan Alphabet (beri: Google). Marsikateri uporabniki si pametnega telefona brez njih sploh ne zna predstavljati oziroma ga uporabljati. Po priljubljenosti tako prednjačita aplikaciji za dostop do video oziroma glasbenih vsebin – YouTube in YouTube Music. Ob nakupu izbranih Samsung naprav prejmete tudi brezplačno uporabo različice Premium, ki nudi res bogate vsebine (tudi do ultra visoke ločljivosti 8K), uživanja v njih pa ne prekinjajo oglasna sporočila.

Vsi, ki radi raziskujejo ali obiskujejo nove kraje, pa tudi tisti, ki bi radi na cilj prišli kar najhitreje in brez zapletov, prisegajo na Google Zemljevide. Omenjena mobilna aplikacija je vsakodnevno uporabna. Ker pozna gibanje drugih (uporabnikov) naprav s sistemom Android, lahko precej natančno prepozna zastoje in ozka grla v prometu, to pa upošteva tudi pri izračunu poti do cilja v navigaciji. Z njeno uporabo si lahko tako vsak dan prihranimo kakšno minuto na poti v službo in domov. In, ja, v nekaj letih nam Google Zemljevidi lahko privarčujejo za cel dan časa … Še bolj pa bomo omenjeno aplikacijo cenili v okoljih, ki jih obiščemo prvič. Če vklopimo funkcijo Ulični pogled, nam bo navigacija pokazala sliko okolice, po kateri se vozimo ali hodimo, in se bomo še lažje znašli.

Za vrhunsko video konferenco potrebujemo le pametni telefon

Čeprav nas ob omembi video konferenc večina pomisli na sedenje pred prenosnim računalnikom ali  kamero, nameščeno na(d) računalniški monitor, predlagamo, da naslednji video konferenčni klic – z enim ali več udeleženci – poskusite opraviti s pametnim telefonom in Googlovo aplikacijo Duo.

Če bo v enačbi še Samsung telefon novejšega letnika izdelave, boste nadvse prijetno presenečeni, saj boste lahko uživali v kristalno čisti sliki. Samsung Galaxy S20 s 5G povezljivostjo omogoča, da lahko iz klicalnika izberemo storitev Duo in opravimo videoklic v polni visoki ločljivosti (Full HD). S širokim objektivom kamere lahko v klic vključimo celotno družino ali klepetamo s kar do osmimi prijatelji hkrati. Da ne bi česa pozabili – v povezavi s službo ali domačimi opravili –pa poskrbi Google Keep: osebni planer, ki beleži tudi glasovne ukaze in hitro ustvari zapise in organizira sestanke.

Varnost (podatkov in uporabnika) je prioriteta

Varnostni strokovnjaki nas vedno znova opominjajo, da naj skrbimo za redne posodobitve operacijskega sistema in aplikacij, ne glede na to, katero napravo uporabljamo. Kaj pa, če bi bilo to početje avtomatizirano, naš spanec pa mirnejši? Samsung naprave iz serij Galaxy S, Galaxy Note in Galaxy A imajo že serijsko vključeno storitev Google Play Protect. Ta redno preverja uporabnikovo napravo in se prepriča, da ima vedno nameščen najnovejši operacijski sistem in varnostne popravke ter najnovejše različice najljubših aplikacij. Dnevno pregleda in preveri več kot 100 milijard aplikacij. Googlove varnostne storitve uporabnike telefonov s sistemom Android varujejo tudi med brskanjem po spletu in preprečujejo tveganim spletnim mestom, da bi ogrozile mobilne naprave.

Varnostno nadgradnjo pa zagotavlja Samsung Knox platforma, ki je vgrajena v vse Samsung Galaxy naprave. Bralnik prstnih odtisov zagotavlja takojšnje in zanesljivo biometrično preverjanje, uporabniki, ki bi radi še več varnosti ali zasebnosti svojih podatkov, pa lahko vklopijo tudi funkcijo njihovega šifriranja.

Brez šibkih točk

Področje pametnih telefonov danes dokazuje, kako pomembno je sožitje med strojno in programsko opremo. Samsung naprave in Google aplikacije pa so zgled tovrstne odličnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji