Objavljeno: 23.11.2006

JBuilder 2007

Borland je objavil svežo različico enega vodilnih razvojnih orodij za javo, JBuilder 2007, ki je tokrat prvič zrasel na odprtokodni podlagi Eclipse (projekt je nastajal pod imenom »Peloton«). Čeprav JBuilder 2007 izkorišča podlago Eclipse, jo nadgrajuje s svojimi vizualnimi urejevalniki, ki uporabljajo predvsem standardne javanske gradnike swing. Sveža različica predstavlja veliko nadgradnjo, ne le zaradi nove podlage in nedavne reorganizacije podjetja, saj bo za nadaljnji razvoj JBuilderja zdaj skrbela podružnica CodeGear. Kako tudi ne, saj Borland želi zmogljivejše različice JBuilderja prodajati za precej velike vsote denarja, kar je v svetu Eclipsa prej izjema, kot pravilo.

Nov JBuilder tako prinaša napredna orodja za izgradnjo celovitih poslovnih rešitev, ki znatno nadgrajujejo obstoječe dodatke za podlago Eclipse. Med drugim najdemo ProjectAssist, ki razvojnim skupinam namesti celovit sklad orodij za razvoj, nadzor različic, profiliranje, razhroščevanje in skupinsko delo. Borland/CodeGear išče priložnost prav v celovitem okolju, ki ga je mnogo lažje upravljati kot osnovni Eclipse s kopico najrazličnejših dodatkov, napaberkovanih z najrazličnejših strani spleta. Seveda so podprti najnovejši standardi, vključno z razvojem za Javo EE 5 in EJB 3.0. Vizualna orodja vključujejo modelirnik Java UML 2.0 in vse dobrote, ki smo jih poznali že iz prejšnjih različic.

Določanje cen izdelka, pri tako številni brezplačni konkurenci, gotovo ni bilo lahko, pri Borlandu pa so se odločili zgolj za popust, glede na cene prejšnje različice. Najzmogljivejša različica tako stane 1999 USD po uporabniku, na voljo pa bosta tudi cenejši Professional in Developer. V kakovost svojih orodij so torej trdno prepričani.

http://www.borland.com/us/products/jbuilder/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji