Objavljeno: 13.12.2006

Java SE 6 je tu

Sun je predstavil in izdal Java Platform Standard Edition 6 (Java SE 6), ki je sad dvoletnega razvoja Sunovih inžinirjev in 330 zunanjih sodelavcev.

Sun obljublja, da bo razvoj programske opreme z Javo SE 6 lažji, hitrejši in cenejši, na voljo so nove zmogljivosti na področju spletnih storitev, dinamičnih programskih jezikov, diagnostike in namiznih aplikacij.

Na področju varnosti je nova integracija varnosti platforme (GSS/Kerberos), nov je prijavni modul Java Authentication and Authorization Service (JAAS), ki uporablja overovitev LDAP, prav tako pa tudi API za vhod in izhod pametnih kartic.

Storitvam digitalnih podpisov XML za varne spletne storitve je namenjen nov programski vmesnik, programski vmesniki spletnih storitev XML 2.0 (JAX-WS) so dobili novega odjemalca in Core Java Architecture, dodana pa je tudi podpora javanski arhitekturi za XML Binding (JAXB) 2.0.

Več kot 160 podjetij je sodelovalo pri preizkušanju aplikacij na platformi Java SE 6, da bi pomagalo zagotoviti zanesljivo delovanje in združljivost s prejšnjimi različicami ter nenazadnje doseči čim večjo učinkovitost aplikacij.

Razvijalci, ki želijo poskusiti najnovejšo tehnologijo na področju programiranja v Javi, lahko brezplačno prenesejo tudi novo razvojno okolje NetBeans 5.5, ki podpira vse novosti Jave SE 6.

http://java.sun.com/javase/6/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji