Objavljeno: 1.2.2001

Japonski rekordi

Po dveletni recesiji in upadu proizvodnje se je japonska industrija elektronike v letu 2000 znova postavila na noge in presegla vse dosedanje rekorde. Japonska zveza proizvajalcev elektronike in informacijskih tehnologiji (JEITA) je objavila podatke o poslovanju japonskega gospodarstva v letu 2000.

Proizvodnja je zrasla za 10,1 odstotka na dobrih 25,9 bilijona jenov ali 229,2 milijarde dolarjev. Proizvodnja elektronike za široko uporabo je glede na leto 1999 zrasla za 7,7 odstotka (na 2,2 bilijona jenov), proizvodnja industrijske elektronike za 4,7 odstotka (na 12,1 bilijona jenov), proizvodnja elektronskih delov pa kar za 16,8 odstotka in je dosegla vrednost 11,7 bilijona jenov. S tem je japonska elektronska industrija presegla rezultate iz "predrecesijskega" leta 1997.

JEITA uspešne rezultate pripisuje predvsem večji priljubljenosti interneta, elektronskega poslovanja, večjemu povpraševanju po digitalni avdio-vizualni opremi, prenosnih telefonih in zaslonih LCD. Rast proizvodnje naj bi se povečala tudi v letu 2001, po napovedih JEITE za krepkih 7,1 odstotka.

http://www.jeita.or.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji