Objavljeno: 27.1.2001

Intelov predvajalnik MP3

Intel, največji proizvajalec procesorjev na svetu, je z novim izdelkom, prenosnim predvajalnikom MP3, vstopil tudi v svet zabavne elektronike. Intel Pocket Concert Audio Player odlikuje kar 128 MB pomnilnik, v katerega lahko shranimo za okrog štiri ure glasbe v zapisih MP3 ali Microsoftovem WMA. Z računalnikom ga lahko povežemo prek priključka USB, predvajalniku pa je priložena tudi programska oprema za prenos glasbe iz računalnika v predvajalnik. V predvajalnik je vgrajen tudi radijski sprejemnik.

Pri Intelu so za pomnilnik izbrali lasten StrataFlash, saj zavzame manj prostora in porabi precej manj energije kakor standarden Flash. Tako je predvajalnik dovolj majhen za v žep, z dvema navadnima baterijama pa lahko deluje okrog deset ur.

Predvajalnik je programsko nadgradljiv, s čimer je omogočena podpora morebitnim novim standardom digitalne glasbe. Vendar je ta nadgradljivost hkrati tudi priprava na konec brezplačne glasbe, saj je predvajalnik usklajen s standardom SDMI (Secure Digital Music Initiative) in bo podpiral še nastajajoče standarde varovanja avtorskih pravic.

Intel Pocket Concert Audio Player bo v osnovni izvedbi s slušalkami stal 300 dolarjev. V ZDA bo na voljo že od 1. februarja, v Evropi pa najverjetneje pred poletjem.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji