Objavljeno: 2.2.2001

Intel kupuje podjetje Xircom

Intel se je v želji po okrepitvi svoje ponudbe na področju mobilnih komunikacij odločil za nakup podjetja Xircom, za katerega bo odštel 748 milijonov dolarjev. Xircom, ki izdeluje modeme in omrežne kartice, je v zadnjem lanskem četrtletju zabeležil le dvesto tisoč dolarjev neto dobička, predlani pa v istem obdobju kar 15,3 milijona dolarjev. Intel bo za vsako Xircomovo delnico ponudil 25 dolarjev, s čimer se strinjajo tudi v vodstvu Xircoma, brez strahu pa je lahko tudi armada 1900 zaposlenih pri Xircomu, saj odpuščanja zaenkrat še ne bo.

Intel in Xircom že precej let plodno sodelujeta predvsem pri razvoju mini PCI komponent, ki vse bolj nadomeščajo kartice PC Card v prenosnih računalnikih. Xircom potrebuje za nadaljnji razvoj na področju mini PCI znanje, ki ga imajo v Intelu, Intel pa bo s Xircomom zakorakal na vse hitreje rastoči trg notesnikov, prenosnih in žepnih računalnikov.

Intel podpira tudi sodelovanje Xircoma s podjetjem Nortel Networks, s katerim naj bi skupaj razvila prve brezžične modeme tretje generacije z UMTS standardom. Poleg tega bo Intel pomagal tudi pri nadaljnjem razvoju Xircomovega žepnega računalnika Rex 6000 MicroPDA v velikosti kreditne kartice, ki je v prodaji od lanskega novembra.

http://www.xircom.com

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji