Objavljeno: 14.1.2003

Intel Centrino -- naslednja generacija mobilnih procesorjev

Intel je uradno poimenoval svoje nove mobilne procesorje, ki smo jih doslej poznali pod delovnim imenom Banias. Novi procesorji bodo nosili ime Centrino, v primerjavi z današnjimi izdelki pa predstavljajo precejšen zasuk v strategiji. Prvi procesorji Centrino bodo tako delovali pri znatno nižjih frekvencah kot današnji mobilni Pentiumi 4, pa bodo kljub temu nudili večjo zmogljivost in manjšo porabo energije.

Intelova odločitev, da Banias ne poimenuje z besedo Pantium je presenetila mnoga, kar pomeni, da poleg Pentiumov, Celeronov in Xeonov podjetje zdaj namerava graditi posebej tudi zgodbo okoli izdelkov za mobilno računalništvo. Pod oznako Centrino se pravzaprav nahaja več izdelkov, poleg procesorjev pa bodo tu še sistemski nabori in brezžični omrežni vmesniki (Calexico).

Čeprav Intel procesorje Centrino v obliki prototipov že veselo kaže naokoli, lahko uradno predstavitev pričakujemo šele konec marca ali v začetku aprila. Čeprav točnih tehničnih podatkov še ni, mnogi pričakujejo začetni delovni takt 1,4 GHz.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji