Objavljeno: 24.1.2003

IBM in Cisco združujeta moči na področju omrežne hrambe podatkov

IBM je objavil, da je s podjetjem Cisco sklenil nov dogovor, po katerem bosta sodelovala na področju omrežne hrambe podatkov in pomnilniških sistemov. Dogovor nadgrajuje uspešno strateško partnerstvo obeh podjetij, saj IBM že dalj časa prodaja omrežno opremo podjetja Cisco in jo uporablja v svojih projektih,

Dogovor bo IBM-u omogočil, da svojim strankam ponudi Ciscove nove izdelke iz družine MDS 9000, ki je namenjena delu v omrežjih SAN, kot sta na primer večnivojski usmerjevalnik Cisco MDS 9509, večnivojsko stikalo Cisco MDS 9216 ter z njimi povezane module. IBM pričakuje, da bo do konca prvega četrtletja 2003 zaključil testiranje združljivosti omenjenih izdelkov s svojimi pomnilniškimi izdelki in najavil njihovo dobavljivost.

Družina izdelkov Cisco MDS 9000 je bila načrtovana za zagotavljanje visoke zmogljivosti in razširljivosti, hkrati pa omogoča inteligentne omrežne storitve, kot so na primer integracija različnih protokolov in prenosnih sistemov, navidezna omrežja za hrambo podatkov (VSAN), varnost, napredno upravljanje prometa, visoko razvita diagnostika in poenoteno upravljanje omrežij za hrambo podatkov. Izdelki bodo strankam pomagali pri konsolidaciji omrežij za hrambo podatkov SAN, povečevanju razpoložljivosti podatkov in večji učinkovitosti pri upravljanju z viri, namenjenimi hrambi podatkov.

Sodelovanje pa bo potekalo tudi v obratni smeri, saj IBM ponuja prek paketa Tivoli Storage Area Network Manager podporo upravljanju izdelkov družine Cisco MDS 9000.

http://www.ibm.com

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji