Objavljeno: 6.11.2001

Ericsson prevzel skupno podjetje z Microsoftom

Pred dvema letoma, ko je informacijska industrija še cvetela, sta si Ericsson in Microsoft zadala cilj prenesti Microsoftove rešitve v svet mobilne telefonije in skupaj ustanovila podjetje Ericsson Microsoft Mobile Venture. Glavno besedo in 70 odstotkov podjetja naj bi imel Ericsson, vodstvo podjetja pa je obljubljalo, da naj bi v roku enega leta že poslali na tržišče prve izdelke, mobilne telefone pripravljene na uporabo elektronske pošte s strežniki Microsoft Exchange preko WAP-a.

Do tega ni nikoli prišlo, novoustanovljeno podjetje pa je razvilo samo program Mosa, ki uporabnikom omogoča urejanje informacij preko WAP, a morajo storitev podpirati operaterji, ki pa še niso izkazali pravega navdušenja.

Sedaj so iz Ericssona sporočili, da bodo popolnoma prevzeli skupno podjetje in dodali, da je pravzaprav zmerom bilo zgolj njihovo, saj iz Microsofta nikoli niso prejeli denarja za 30 odstotkov podjetja. Podjetje se bo najverjetneje preimenovalo, programe pa bo poslej razvijalo tudi v skladu s Sonyjevimi predlogi, ki se bodo med drugim vključevali povezovanje mobilnega telefona in Sonyjeve igralne konzole Playstation 2.

Kljub napovedi o prevzemu nadzora nad skupnim podjetjem, pa so v Ericssonu poudarili, da njihovo siceršnje z Microsoftom poteka odlično in da ga ta poteza ne bo ogrozila.

http://www.ericsson.com

http://www.em-mobileventure.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji