Objavljeno: 28.1.2003

Domač video strežnik

Sharp je predstavil večnamensko napravo, ki omogoča snemanje TV programov na vgrajen 120 GB disk, uporabniki pa lahko posnete programe gledajo bodisi preko televizorja, bodisi preko brezžičnega etherneta na domačih računalnikih, ali pa celo preko kateregakoli v splet povezanega računalnika. Video strežnik HG-01S, ki temelji na Linuxu ima vgrajeno kartico WiFi in omrežno kartico preko katerih se lahko poveže do drugih računalnikov ali v splet, dostop iz spleta pa omogoča vgrajen spletni strežnik.

Na 120 GB diska je mogoče posneti od 30 ur videozapisa v najvišji kakovosti, do 115 v nizki kakovosti pri zapisu MPEG-2, podpira pa tudi MPEG-4, ki nudi še znatno boljšo kakovost stiskanja posnetkov.

Dostop do HG-01S iz drugih računalnikov v domačem omrežju je precej preprost, medtem ko je za dostop iz spleta potrebno najprej namestiti Sharpovo programsko opremo Media Pallete, dostop pa je omogočen zgolj preko Sharpovega portala Space Town. Seveda pa je pri običajno hitrih širokopasovnih povezavah mogoče gledati le video posnet v zapisu MPEG-4. Naprava ima tudi režo za branje pomnilniških kartic in omogoča ustvarjanje albumov digitalnih fotografij na disku.

Sharp namerava video strežnik HG-01S predstaviti sredi februarja na Japonskem, načrti glede prodaje izdelka v tujini, pa so še skrivnost.

http://www.sharp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji